Creatorii fluxurilor tehnologice de stors miliarde - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Creatorii fluxurilor tehnologice de stors miliarde

Creatorii fluxurilor tehnologice de stors miliarde

Creatorii fluxurilor tehnologice de stors miliardeBenzile mineritului gorjean produc de ani de zile, pe lângă „cărbune ţării”, miliardari şi strămutaţi de lux care au agonisit averi atât de mari încât şi strănepoţii lor vor trăi fără griji în case construite de stat, având în conturi bani buni veniţi pe aceeaşi filieră.

Invenţiile şi soluţiile tehnice pentru diferite probleme din minerit sunt, tot de ani de zile, o modalitate sigură de îmbogăţire, zeci de potentaţi din minerit aplicând-o cu succes.

Neli Matei
neli.matei @scandaldegorj.ro

Despre inventatorii din sistem s-a scris de multe ori, însă niciodată subiectul n-a fost epuizat pentru că listele cu numele acestora sunt straşnic păzite şi destul de rar ajung să fie aduse în faţa opiniei publice, cu toate că fac parte din categoria informaţiilor de interes public.

În baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public am solicitat SNLO Târgu-Jiu, CE Rovinari şi CE Turceni să ne pună la dispoziţie numele celor care au inventat ceva, sau au oferit soluţii tehnice pentru bunul mers al instituţiilor respective, precum şi sumele încasate de către aceştia în perioada 2003-2008. SNLO a refuzat în baza unui articol din legea 544, reinventat de un consilier de presă răuvoitor, sau pur şi simplu neinformat; CE Rovinari ne-a asigurat de întreaga sa colaborare după care s-a făcut că plouă, iar CE Turceni a preferat să tacă. După ce toate trei au fost acţionate în contencios administrativ, urmând ca instanţa să dispună punerea la dispoziţie a informaţiilor solicitate, SC Complexul Energetic Turceni, prin Exploatarea Minieră Jilţ, a catadicsit să ne ofere datele cerute.

Băleanu încă stoarce bani de la EM Jilţ

Lista EM Jilţ conţine 28 de nume, majoritatea cunoscute foarte bine de către opinia publică din scandalurile strămutaţilor de lux, postură în care au ajuns după ce s-au folosit în modul cel mai josnic posibil de informaţii confidenţiale în interes personal. Petre Băleanu Ceauşescu, fost director al EMC Jilţ, este unul dintre cei cu vilă pe banii SNLO şi aproape 5,3 miliarde de lei vechi – din 2003 până în prezent - de pe urma unor soluţii tehnice pentru realizarea avansului treptelor superioare la Cariera Jilţ Nord şi fluxurilor tehnologice la Carierele Jilţ Sud şi Nord. Plecat cu tinicheaua de coadă din funcţia de director, arestat pentru 30 de zile pentru că şi-a construit vilă după ce cumpărase nişte cocioabe în zonele în care gospodăriile urmau să fie strămutate, Băleanu este încă remunerat de către fostul loc de muncă pentru aceste soluţii tehnice.

Pentru soluţiile oferite, Petre Băleanu este plătit încă din 2000, când EM Jilţ aparţinea de CNLO, iar din 2003 încoace se pare că munca prestată n-a mai fost atât de bine apreciată, având în vedere că şi-a obţinut majoritatea banilor în urma unor hotărâri judecătoreşti. 4,9 miliarde de lei vechi au fost dobândiţi după ce instanţele au considerat că îi se cuvin, mai ales că, de când EM Jilţ aparţine de CE Turceni, conducerea complexului a hotărât să nu-i mai dea niciun ban, iar Băleanu şi-i capătă de fiecare dată în faţa completului de judecată. El va trebui să apeleze la magistraţi până în 2009 când contractul va expira de drept. Oricum, acest lucru nu este o corvoadă pentru el, fiind obişnuit cu instanţele, având în vedere că încă se luptă să scape de puşcărie în povestea strămutatului de lux.

Inventatorii penali

Parte în proces, alături de Băleanu, pentru aceleaşi soluţii tehnice, este şi Dumitru Ungureanu care a încasat şi el din 2003 până în iulie a.c. aproape 5,3 miliarde de lei vechi pentru ideile inovatoare pe care le-a pus în sluijba mineritului gorjean. Din această sumă, 4,9 miliarde de lei vechi au fost câştigaţi, ca şi în cazul lui Băleanu, în urma acţiunilor din instanţă. Ungureanu este cunoscut opiniei publice în urma unui scandal de proporţii, care a ajuns la DNA, în cazul unor licitaţii pe care a încercat să le şmenuiască alături de fostul director al CE Turceni, Dumitru Ilinca.

Coleg de proces cu Băleanu şi Ungureanu este şi fostul director al Direcţiei de Dezvoltare din cadrul SNLO şi fost director al EMC Jilţ, Constantin Predoiu, care a încasat până în prezent, doar prin hotărâre judecătorească, peste cinci miliarde de lei vechi pentru soluţiile tehnice oferite minieritului. Predoiu este şi el obişnuit cu instanţele de judecată, fiind la un moment dat judecat pentru abuz în serviciu. Din postura de director al direcţiei de dezvoltare, Predoiu a intermediat un contract de vânzare-cumpărare a unor anexe gospodăreşti din comuna Fărcăşeşti între o localnică şi o altă femeie, Aurelia Sanda. După cumpărare, Sanda a negociat cu SNLO, care în locul acelor anexe, i-au construit o vilă de aproape două miliarde de lei vechi, deşi zona în care se aflau acestea nu era în aria de exploatare minieră şi, în plus, femeia nu era proprietar de trei ani, aşa cum prevedea legea. Deşi ilegalităţile comise în acest caz erau evidente, Predoiu a fost achitat de către Judecătoria Târgu-Jiu.

Fostul director al SNLO, Tiberiu Trotea, a oferit şi el soluţii tehnice pentru EM Jilţ, motiv pentru care a fost recompensat cu 5,2 miliarde de lei vechi, din care 4,9 i-a primit în urma unei hotărâri judecătoreşti.

În prezent, Trotea este consilier judeţean din partea PD-L, după o împăcare surpriză între el şi Ionel Manţog, cel care l-a acuzat de nenumărate ori că stă la baza problemelor sale cu dosarul vilei pe care şi-a construit-o ca şi ceilalţi strămutaţi de lux.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  08.10.2008. 04:17

Comentarii

Shaba
12.10.2008. 19:52

Marciuc da-te cu pixul la ei!

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: