Condamnat cu suspendare pentru acte falsificate, angajat registrator medical la Spitalului Târgu-Cărbunești!
Alivian Petre Ardeleanu, fost funcționar public în cadrul Primăriei Târgu-Cărbunești, condamnat la trei ani cu suspendare într-un dosar instrumentat de DIICOT în 18 decembrie 2014 pentru acte falsificate, a ajuns să lucreze în prezent la Spitalul Târgu-Cărbunești, ca registrator medical. Fostul salariat a stat trei ani în concediu fără plată la serviciul de Evidență a Persoanelor, unde a și comis faptele, și a revenit la muncă la jumătatea lui februarie 2018 ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Acesta, pe perioada concediului fără plată, a fost plecat în Anglia. După alte câteva luni, funcționarul se muta însă cu serviciul la spital.
La scurt timp după revenirea, după o pauză cerută de peste trei ani, la Primăria Târgu-Cărbunești, funcționarul public Alivian Petre Ardeleanu a decis că trebuie să-și schimbe oarecum activitatea profesională, poate și pentru că întoarcerea sa la fostul loc de muncă nu a fost văzută cu ochi buni de salariații primăriei. Din acest motiv, a concurat pe un post de registrator medical debutant, scos la concurs de Spitalul Târgu-Cărbunești și a și ocupat postul respectiv, lucrând acum cu acte cu caracter personal, deși a fost condamnat pentru falsificare de acte. Fostul său angajator a declarat că salariatul nu a primit nicio interdicție de a-și desfășura în continuare activitatea la fostul loc de muncă, acesta explicând că plecarea condamnatului în străinătate a fost legată de obținerea unor bani pentru plata prejudiciului din dosarul penal.
Managerul unității medicale, Constantin Târziu, nu pare nici el deranjat de trecutul penal al subordonatului său deși știe că acesta a fost unul dintre cei 20 de gorjeni, trimiși în judecată de procurorii DIICOT pentru acte falsificate. La baza condamnărilor stau procuri notariale, ITP-uri pentru autoturisme, polițe de asigurare ori autorizații de vânătoare. Condamnarea finală din dosar a fost pronunțată de o instanță a Curții de Apel Craiova care a decis ca doar unul dintre cei 20 să fie condamnați cu executare, fiind vorba despre Eduard Constantin Zorilă, capul rețelei.
Fapte crude în dosarul funcționarului
De altfel, în dosarul cauzei se arată clar că Adreleanu nu s-a mulțumit doar să falsifice acte, el sprijinind gruparea prin obținerea de holograme necesare acestor infracțiuni. Mai mult, acesta cunoștea de aproape preocupările lui Zorilă, comițând cu acesta infracțiuni de braconaj. De asemenea, actualul registrator medical a cerut o armă de vânătoare de la infractorul Zorilă pentru a împușca calul fratelui său care provocase un accident rutier. Se dorea astfel omorârea animalului pentru ca posesorul mașinii să nu ceară despăgubiri de la proprietarul care lăsase calul nesupravegheat. Acesta a omorât astfel, cu sânge rece, animalul cu pușca lui Zorilă.
Recomandă acest articol:
25.06.2019. 06:00
Comentarii
Acest articol n-are nici un comentariu.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu