Inventator de lux, director de cabinet în Ministerul Energiei, se judecă cu CEO pentru drepturi de autor, dar candidează pentru un post în Directoratul companiei - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Inventator de lux, director de cabinet în Ministerul Energiei, se judecă cu CEO pentru drepturi de autor, dar candidează pentru un post în Directoratul companiei

Inventator de lux, director de cabinet în Ministerul Energiei, se judecă cu CEO pentru drepturi de autor, dar candidează pentru un post în Directoratul companiei

Postul vacant din Directoratul Complexului Energetic Oltenia este dorit de șase persoane, printre care foști sau actuali șefi ai unor structuri ale companiei energetice. De departe, între aceștia, se remarcă prezența lui Oprea Vasile Scorțariu, ex-șef de producție în fosta SNLO, în prezent director de cabinet în cadrul Ministerului Energiei, unul din ”invantatorii de miliarde” ai mineritului, care încă se mai judecă cu CEO pentru drepturi de autor, adică pentru alte miliarde.

Printre persoanele înscrise până luni, 3 decembrie, la selecția derulată de către Comitetul de Nominalizare şi Remunerare din cadrul Consiliului de Supraveghere al CEO, în vederea numirii în Directoratul companiei energetice se regăsește și Oprea Vasile Scorțariu, directorul cabinetului secretarului de stat din Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu. Scorțariu îi are ca și competitori pe Octavian Graure, șeful termocentralei de la Chișcani – Brăila, fost director al CE Turceni, Daniel Burlan, șef serviciu în cadrul CEO, fost director al SNLO, Ion Dumitrescu, ex-director carieră în vremea fostei SNLO, Ionuț Predoiu, șef serviciu în compania energetică.

De ce își dorește Scorțariu să revină în CEO, în contextul în care numirea în Directorat va fi una provizorie, adică pe o perioadă de patru luni cu posibilitatea prelungirii cu încă două luni?

Simplu. Acesta are pe rolul Tribunalului Gorj, din decembrie 2015, o acțiune în care se judecă cu CEO pentru drepturi de autor. Trei ani le-a luat experților desemnați în cauză să întocmească un raport, în condițiile în care aceștia au fost schimbați de mai multe ori.

Oprea Scorțariu a reclamat CEO, împreună cu Daniel Burlan, fost director al SNLO și Mircea Mezinca, ex-director în cadrul fostei companii miniere, pentru a le fi plătite unele drepturi de autor și conexe pentru o soluție tehnică implementată într-una din carierele miniere ale companiei.

Inventator de lux

Presa a dat publicității, în urmă cu trei ani, o analiză făcută la SNLO, care releva faptul că, în perioada ianuarie 2009 – august 2012, s-au decontat pentru drepturi de autor 1.575.356 de lei. Mai exact, au fost 11 contracte pentru acordarea de drepturi de autor către 35 de persoane care, în patru ani, au profitat la maximum de funcțiile deținute în fosta SNLO, unii dintre aceștia încasând și peste 2 miliarde de lei vechi pentru invenții și soluții tehnice, unele dintre ele inutile.

Vasile Oprea Scorțariu, fost director de Producție la SNLO, a beneficiat, în cei patru ani, de 210.080 lei, fiind co-autor la mai mult de jumătate din cele 11 brevete de invenție pentru care compania minieră a plătit în acea perioadă.

În mod normal, ca director sau șef în cadrul SNLO cele 35 de persoane aveau obligația să gândească strategii de optimizare a fluxurilor tehnologice, însă inventatării de lux s-au gândit să stoarcă bani în plus de pe urma îndeplinirii sarcinilor de serviciu.

Ion VasileRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  04.12.2018. 01:56

Comentarii

Minerul
19.12.2018. 09:50

Un nenorocit ,ne mananca banii cu curvele iar Borza doarme. ...il trimite cu Stegarescu si cu Ruset in delegatii dar ei stau acasa si primesc diurna sau mai rau isi i-a amantele cu ei.
Cine sa-i controleze Stegarescu si Ruset care fac parte din corpul de control?
Borza desteaptate. ..ti un pensionar angajat si tu esti cu un picior in groapa
Care este pretul?....linistea. ..cam mare tributul pt un analfabet care nu stie sa scrie

Pihoc
06.12.2018. 22:24

Daca te uiti mai bine pe portalul cu dosare inaintea lui DGA e Daniel proaspat numit membru ambii reclamanti, asa ca in atare conditii ceo o sa uite de proces si DGA-ul si mezinca o sa se mai ingase putin din laturile inventiilor ca si alte genii din minerit. Te mai miri de ce loveste cancerul in ei??

Vasile
04.12.2018. 10:41

Stimate domnule Ion Vasile - aceasta ciorba reincalzita probabil va v-a asigura sarbatori imbelsugate luminoase si fericite.
Probabil pentru dumneavoastra, un ilustru necunoscator al legislatiei in materie, este o crima sa iti ceri drepturile atunci cand aduci venituri societatii si nu produci pierderi. Se pare ca pentru dumneata titluri de glorie sunt analfabetismul tehnic si managerial cu ale carui efecte se lupta inca conducerea companiei.
O zi placuta va doresc!

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: