Inventator de lux, director de cabinet în Ministerul Energiei, se judecă cu CEO pentru drepturi de autor, dar candidează pentru un post în Directoratul companiei
Postul vacant din Directoratul Complexului Energetic Oltenia este dorit de șase persoane, printre care foști sau actuali șefi ai unor structuri ale companiei energetice. De departe, între aceștia, se remarcă prezența lui Oprea Vasile Scorțariu, ex-șef de producție în fosta SNLO, în prezent director de cabinet în cadrul Ministerului Energiei, unul din ”invantatorii de miliarde” ai mineritului, care încă se mai judecă cu CEO pentru drepturi de autor, adică pentru alte miliarde.
Printre persoanele înscrise până luni, 3 decembrie, la selecția derulată de către Comitetul de Nominalizare şi Remunerare din cadrul Consiliului de Supraveghere al CEO, în vederea numirii în Directoratul companiei energetice se regăsește și Oprea Vasile Scorțariu, directorul cabinetului secretarului de stat din Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu. Scorțariu îi are ca și competitori pe Octavian Graure, șeful termocentralei de la Chișcani – Brăila, fost director al CE Turceni, Daniel Burlan, șef serviciu în cadrul CEO, fost director al SNLO, Ion Dumitrescu, ex-director carieră în vremea fostei SNLO, Ionuț Predoiu, șef serviciu în compania energetică.
De ce își dorește Scorțariu să revină în CEO, în contextul în care numirea în Directorat va fi una provizorie, adică pe o perioadă de patru luni cu posibilitatea prelungirii cu încă două luni?
Simplu. Acesta are pe rolul Tribunalului Gorj, din decembrie 2015, o acțiune în care se judecă cu CEO pentru drepturi de autor. Trei ani le-a luat experților desemnați în cauză să întocmească un raport, în condițiile în care aceștia au fost schimbați de mai multe ori.
Oprea Scorțariu a reclamat CEO, împreună cu Daniel Burlan, fost director al SNLO și Mircea Mezinca, ex-director în cadrul fostei companii miniere, pentru a le fi plătite unele drepturi de autor și conexe pentru o soluție tehnică implementată într-una din carierele miniere ale companiei.
Inventator de lux
Presa a dat publicității, în urmă cu trei ani, o analiză făcută la SNLO, care releva faptul că, în perioada ianuarie 2009 – august 2012, s-au decontat pentru drepturi de autor 1.575.356 de lei. Mai exact, au fost 11 contracte pentru acordarea de drepturi de autor către 35 de persoane care, în patru ani, au profitat la maximum de funcțiile deținute în fosta SNLO, unii dintre aceștia încasând și peste 2 miliarde de lei vechi pentru invenții și soluții tehnice, unele dintre ele inutile.
Vasile Oprea Scorțariu, fost director de Producție la SNLO, a beneficiat, în cei patru ani, de 210.080 lei, fiind co-autor la mai mult de jumătate din cele 11 brevete de invenție pentru care compania minieră a plătit în acea perioadă.
În mod normal, ca director sau șef în cadrul SNLO cele 35 de persoane aveau obligația să gândească strategii de optimizare a fluxurilor tehnologice, însă inventatării de lux s-au gândit să stoarcă bani în plus de pe urma îndeplinirii sarcinilor de serviciu.
Ion Vasile
Recomandă acest articol:
04.12.2018. 01:56
Comentarii
Un nenorocit ,ne mananca banii cu curvele iar Borza doarme. ...il trimite cu Stegarescu si cu Ruset in delegatii dar ei stau acasa si primesc diurna sau mai rau isi i-a amantele cu ei.
Cine sa-i controleze Stegarescu si Ruset care fac parte din corpul de control?
Borza desteaptate. ..ti un pensionar angajat si tu esti cu un picior in groapa
Care este pretul?....linistea. ..cam mare tributul pt un analfabet care nu stie sa scrie
Daca te uiti mai bine pe portalul cu dosare inaintea lui DGA e Daniel proaspat numit membru ambii reclamanti, asa ca in atare conditii ceo o sa uite de proces si DGA-ul si mezinca o sa se mai ingase putin din laturile inventiilor ca si alte genii din minerit. Te mai miri de ce loveste cancerul in ei??
Stimate domnule Ion Vasile - aceasta ciorba reincalzita probabil va v-a asigura sarbatori imbelsugate luminoase si fericite.
Probabil pentru dumneavoastra, un ilustru necunoscator al legislatiei in materie, este o crima sa iti ceri drepturile atunci cand aduci venituri societatii si nu produci pierderi. Se pare ca pentru dumneata titluri de glorie sunt analfabetismul tehnic si managerial cu ale carui efecte se lupta inca conducerea companiei.
O zi placuta va doresc!
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu