Furt și sustragere! Avocatul și președintele Obștei Moșnenilor Colibășeni, cu cu plângere penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova!
Bogdan Ioan Tudoran, avocat controversat al Baroului București, angajat cu un onorariu anual exorbitant la Obștea Moșnenilor Colibășeni din județul Gorj dar și președintele Obștei, Constantin Neicuși, rămas la conducerea acesteia deși mandatul său de 5 ani pe funcție a expirat în aprilie 2018, s-au ales cu o plângere penală la Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Cei doi sunt acuzați de furt și sustragere a unor documente, mai exact de măsluire a unui scrutin intern, organizat cu un an în urmă, în baza căruia președintele de drept, ales prin vot de membrii Adunării Generale a Obștei, ar fi fost îndepărtat din funcția care i se cuvenea. Mai mult, cei doi s-ar face vinovați de sustragerea tuturor actelor care au stat la baza alegerii respective, scrutin care nu a convenit pentru simplu motiv că cei doi nu ar mai fi avut acces la fondurile destul de generoase ale obștii, structură care anual cheltuie un buget cuprins între 10 și 11 miliarde de lei vechi.
Pe data de 28 aprilie 2018 a avut loc în satul Colibași o Adunare Generală pentru alegerea noii conduceri a Obștei, după ce mandatul fostei a expirat la acea dată. Pentru funcția de președinte au candidat 11 persoane, dar, cele mai multe voturi, după numărarea acestora, le-a avut Gabriel Andrița, de profesie fermier. Pe locul al doilea s-a poziționat Gărăiacu Constantin care a avut în jur de 180 de voturi.
În mod inedit, la finalizarea scrutinului, în timp ce Andrița a fost trimis într-o cameră alăturată pentru că adunarea a avut loc în noul sediu al obștei, pentru a stabili funcțiile noului personal al Consiliului Reprezentanților, avocatul împreună cu Neicuși Constantin ar fi sustras toate actele și urna de vot. Au dispărut cu această ocazie, spune Andrița, inclusiv caseta video pe care s-a înregistrat adunarea respectivă, casetă care a fost cerută la procesele civile deschise de președintele ales, în următoarea perioadă. Obștea însă, prin foștii lideri rămași la conducere, a refuzat să prezinte instanțe orice probă care a stat la baza evenimentului respectiv, chiar dacă în cauză sunt 70 de martori.
,,În timpul Adunării, avocatul s-a prezentat la Comisia care scria atunci procesul verbal și a intrat în posesia actului original în care se notase darea de seamă. Apoi, le-a cerut celor din Comisie să scrie pe alte foi cele ce urmau a se petrece, pentru ca fi retranscrise după voia respectivului, în caietul original, conform înregistrării video. Consider că atât avocatul cât și președintele Neicuși au premeditat totul pregătind terenul pentru a îndepărta pe oricare președinte, ar fi ieșit, asta dacă persoana aleasă ar fi fost una care nu ar fi convenit familiei instalate la cârma obștei. De altfel, avocatul nu a lucrat singur în această poveste ci sunt și alte persoane implicate în acest act fraudulos”, a declarat Andrița Gabriel.
La familia Alecsoiu
Acesta povestește că avocatul și Neicuși, ambii cu plângere penală în prezent, ar fi plecat acasă la Alexoiu Paraschiva, o octogenară de 87 de ani, care este vicepreședinte al obștei, unde au dus documentele sustrase, acolo fiind sediul vechi al obștei. În opinia lui Andrița, de fapt, Alexoiu nu ar fi fost străină de toată povestea, acesta candidând pentru un loc în noul Consiliu, dar aceasta nu a fost aleasă în primii cinci.
,,Din familia bătrânei Alecsoiu mai lucrează în Obște, nepoata acesteia, contabil, fiica, care a scris procesul verbal și în 2019, și doi nepoți care sunt în CA. De asemenea, soția unuia dintre nepoți este șefa cenzorilor de la Obștea Moșnenilor Colibășeni”, a declarat Gabriel Andrița.
Acum acesta are două procese civile pe rol cu Obștea, ambele se judecă la Judecătoria Brezoi, deși dosarele au fost începute la Judecătoria Târgu-Cărbunești. Pe data de 21 mai are loc primul terme în acest dosar iar în al doilea pe 7 iunie.
În ce privește plângerea penală, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova nu neagă și nici nu confirmă existența dosarul pe motiv că informațiile nu ar fi de interes public.
Casetă 1:
Avocatul Tudoran, plătit cu 200.000 de lei în 2019 și 136.000 de lei în 2018
Avocatul obștei este plătit de această structură de la înființarea obștei, deși inițial a precizat că presta neremunerat pentru aceasta. În 2018, obștea i-a plătit lui Tudoran 136.000 de lei, deși în actul de buget scrie suma de 80.000, iar pentru acest an i se va mai plătit un onorariu de 200.000 de lei, plus 10.000 de lei motorină pentru deplasări. Pentru a nu se înțelege că doar acest avocat este plătit din suma incredibil de mare, obștea a încheiat un contract și cu avocata Zgripcea.
redactie@scandaldegorj.ro
Recomandă acest articol:
28.05.2019. 06:20
Comentarii
Obstea Curpeni - Valari; comuna Stanesti, judetul Gorj.
Cine controleaza Obstile?
Preotul Mamara , seful Obstei, refuza sa raspunda la toate solicitarile scrise ptr. a determina drepturile familiei.
Primaria Stanesti, dupa "n" ani de zile ne-a recunoscut dreptul de proprietate asupra a 10 ha padure.
Refuzul presedintelui obstei, preot Mamara este inexplicabil.
Trebuie instituit controlul financiar asupra tuturor obstilor.
Dan
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu