Înțelegerea între ”tâlhari”, ajunge la Tribunal. Directoratul lui Ciurel și fosta juristă șefă, Laura Manea, dați în judecată de CEO. Prejudiciul de 1 milion de euro, constatat de Curtea de Conturi
Acţionarii Complexului Energetic Oltenia (CEO) au aprobat, în şedinţa din 31 octombrie a.c., formularea de către companie a unor acţiuni în justiție împotriva membrilor Directoratului pentru atragerea răspunderii patrimoniale a acestora și a juriştilor societății care, prin nepunerea în aplicare a unei hotărâri judecătoreşti au determinat prejudicierea complexului energetic cu aproximativ un milion de euro. Prejudiciul a fost constatat de către Curtea de Conturi, în luna mai a acestui an și se referă la cheltuieli nelegale efectuate prin plata penalităților de întârziere achitate membrilor Asociației Sinistraților din Seciuri.
Penalitățile sinistraților și aroganța lui Ciurel
Acționarii CEO au decis, la finele săptămânii trecute, inițierea unei acțiuni în instanță împotriva foștilor membri ai Directoratului din perioada iulie 2013 – noiembrie 2014, Laurențiu Ciurel, Ion Petroniu, Aurel Medințu, Daniel Antonie și Maria Scurtu, pentru atragerea răspunderii materiale a acestora. Celor care au condus compania li se impută faptul că nu au inițiat măsuri pentru punerea în aplicare a unei decizii a Curții de Apel Craiova, pronunțată în data de 11 iulie 2013, prin care instanța a admis acțiunea Asociației ”Sinistrații din Satul Seciuri” și a obligat CEO la reconstrucția a 31 de case distruse de alunecările de teren din 2006.
Cum cei cinci membri ai Directoratului nu au pus în aplicare hotărârea judecătorească, adică CEO nu a întreprins nimic pentru refacerea gospodăriilor, sinistrații au acționat compania în judecată și aceasta a fost obligată la plata unor penalităţi de întârziere de circa 4 milioane de lei. Prejudiciul a fost constatat de Curtea de Conturi, iar la data de 3 mai 2018 a fost emisă o decizie ”pentru recuperarea prejudiciului ce constă în efectuarea de cheltuieli nelegale prin plata penalităților de întârziere achitate membrilor Asociației Sinistraților din Satul Seciuri”. Compania energetică va trebui să-și recupereze banii de la foștii săi șefi, cei care n-au pus în aplicare decizia Curții de Apel Craiova, iar la această sumă se adaugă dobânzi penalizatoare.
Acționarii CEO au aprobat inițierea unei acțiuni similare și împotriva fostei șefe a Departamentului Juridic, Laura Manea, și a fostului director al Direcției de Investiții din cadrul Diviziei Miniere, Adrian Petrescu, pe care inspectorii Curții de Conturi i-au identificat ca fiind persoanele cu atribuții în domeniul în care s-au constatat deficiențele. Procesul acestora a fost înregistrat deja pe rolul Tribunalului Gorj, vineri, 2 noiembrie, și are ca obiect ”acțiune în răspundere patrimonială”.
Laura Manea se judecă cu CEO într-un alt proces, după a fost concediată de companie, în februarie 2016. Instanța de fond a decis reîncadrarea acesteia și plata salariilor, însă o decizie definitivă va fi pronunțată de Curtea de Apel Craiova la jumătatea acestei luni.
”El punea problema tâlhăreşte, atunci o pun şi eu tot tâlhăreşte”
Cristinel Ciocan, reprezentantul sinistraţilor, nu-și explica cum a ajuns Laura Manea șefa juriștilor din CEO, după ce pierduse procesul cu Asociația.
“Jurista Laura Manea s-a judecat cu mine opt ani şi a pierdut procesul pentru că minţi, minţi, minţi, dar la un moment dat instanţa te prinde cu minciuna. După care culmea, fata asta a fost promovată juristă şefă”, declara Ciocan, în presa din acea vreme.
Ciocan spunea că Laurenţiu Ciurel este vinovat pentru faptul că CEO a plătit penalităţi de peste 3 milioane de lei și a povestit că la una dintre întâlnirile cu fostul manager acesta i-a propus să stea de vorbă ca între tâlhari. “ Din cauza refuzului lui de a pune în aplicare decizia Curţii de Apel s-a ajuns în situaţia în care acest combinat minier trebuie să plătească penalităţi de zeci de miliarde. Am fost la el să discutăm şi mi-a spus să stăm de vorbă ca între tâlhari. De faţă era şi Laura Manea, jurista lui. Poate ar trebui să-l agaţe pe el DNA pentru cele 30 poate 50 de miliarde câte vor fi la final, din cauza aroganţei lui”, afirma Ciocan.
La scurt timp, fostul manager al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat, la Tv Sud, că procesul cu sinistraţii a fost pierdut de companie pentru că o persoană din societate a favorizat Asociaţia și a confirmat şi că i-a propus lui Ciocan să discute ca între tâlhari. “Aşa a fost într-adevăr, dar într-un anumit context. Pentru că el punea problema tâlhăreşte, atunci o pun şi eu tot tâlhăreşte. Am ajuns să cred că cineva din CEO e pe mână cu ăia din Seciuri şi că împarte banii. Cineva cu funcţie mare. Spun acum că poate mai sunt organe care nu dorm la ora asta. Nu pot să înţeleg cum s-a putut ajunge la atâtea penalităţi la nişte oameni care nu au fost afectaţi vreodată de minerit”, afirma Ciurel.
Recomandă acest articol:
06.11.2018. 00:05
Comentarii
Ciurele ai tinut-o pe catasrofa aia de Manea mare jurista si uite acuma
Ciurele ai pus o proasta la juridic . Acum e clar ca nu e buna de nimic.
Ciurele daca nu a-i fi pus-o pe p.......a aia de Manea Laura la juridic sefa nu ajungeai sa platesti penalitati ca asta e rolul juristului sa faca. Aia a pierdut procesul si e vai de capu ei ca nici avocata nu s-a descurcat de s-a intors la CEO acuma. Acum si-au dat seama si cei de la AGA cat e de incompetenta.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu