Maria Moţa locuieşte moca într-o casă de 136 mp, de la RAAPPS
Pedelista Maria Moţa se poate lăuda că este printre puţinele femei politician din Gorj la care orientarea politică i-a satisfăcut pe deplin aşteptările şi ambiţiile ea ajungând în prezent să conducă o agenţie guvernamentală ce-i conferă statut de secretar de stat şi beneficii pe măsură.
Gorjeanca este preşedinţa Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi şi la un simplu search pe internet îţi dai seama că funcţia nu o prea solicită pentru că agenţia nu se poate lăuda cu o activitate asiduă într-o ţară în care oamenii sunt preocupaţi de lipsa locurilor de muncă cu mult mai mult decât de o presupusă discriminare între sexe.
Cu toate că am putea trăi şi fără agenţia condusă de către Maria Moţa aceasta este tratată totuşi cu importanţa cuvenită unui preşedinte de agenţie guvernamentală şi se înscrie pe lista celor care sunt întreţinuţi aproape în totalitate de către stat primind case de la RAAPPS pentru chiria cărora nu trebuie să scoată bani din buzunar dar şi salarii pe măsura „muncii depuse”.
Maria Moţa ocupă în Bucureşti o locuinţă de serviciu în suprafaţă de 136 de metri pătraţi şi nu chiverniseşte atunci când vin facturile de chirie şi întreţinere pentru că statul îi oferă 1550 de lei lunar să-şi achite cheltuielile. Cu un salariu ce ajunge la 5000 de lei şi fără grijile cotidiene ale omului de rând, Moţa şi-a achiziţionat bijuterii în valoare de 7000 de euro, a economisit bani pentru zile negre depunând într-un cont 28.300 de euro şi şi-a ajutat şi o rudă ajunsă la ananghie împrumutându-i suma de 25.000 de euro.
Deşi în prezent este singurul politician gorjean care ocupă o funcţie cu rang de secretar de stat, Maria Moţa şi-a început modest cariera ca avocat în Baroul Gorj însă şi-a dat repede seama că mai bine pledezi într-o cauză politică într-un partid aflat la guvernare decât într-una banală în faţa unui complet de judecători. S-a înregimentat în PD-L şi a ajuns preşedinte a Organizaţiei de Femei a PD-L Gorj şi, odată cu această funcţie, au început să vină şi altele mai importante: consilier personal la Primăria Municipiului Bucureşti, în mandatul pedelistului Adrean Videanu; consilier judeţean în Consiliu Judeţean Gorj şi cadru didactic la Uiniversitatea „Constantin Brâncuşi”.
În septembrie 2006, Mariei Moţa i s-au recunoscut meritele de partid şi a fost numită, pentru prima dată în cariera sa, preşedinte la Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, post pe care l-a ocupat până în primăvara lui 2007 când nu s-a mai simţit capabilă să continue pentru că PD-L tocmai fusese scos de la guvernare, aşa că şi-a dat demisia. În martie 2009, premierul Emil Boc i-a făcut cadou funcţia pe care o părăsise în urmă cu doi ani şi doar repicarea de la guvernare a PD-L o mai poate lăsa fără post.
Inutilitatea agenţiei pe care o conduce Maria Moţa este demonstrată chiar de către drumul urmat de către cariera sa: şansele între femei şi bărbaţi sunt fără tăgadă egale atâta timp cât eşti membru în partidul potrivit.
Daniel Dumitriu
Recomandă acest articol:
01.10.2010. 09:47
Comentarii
Acest articol n-are nici un comentariu.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu