Puşcăriabilul Surupăceanu a pierdut ultima şansă de a amâna un verdict al ÎCCJ
Deputatul penal Mugurel Surupăceanu este aproape de o condamnare în dosarul care se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce completul de 9 judecători i-a respins recursul formulat de către acesta împotriva sentinţei în care instanţa supremă nu i-a admis o excepţie de neconstituţionalitate. În procesul în care este este judecat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru infracţiuni de corupţie, deputatul PSD, Mugurel Surupăceanu, a ridicat o excepţie de neconstituţionalitate, cererea fiindu-i respinsă ca inadmisibilă, la termenul din 2 aprilie.
Ca să mai tragă un pic de timp, de frica puşcăriei, Surupăceanu a declarat recurs împotriva sentinţei, Completul de 9 judecători de la ÎCCJ respingându-l ca nefondat, săptămâna trecută. Este evident că Surupăceanu trege de timp în acest dosar pentru că la termenul din 26 aprilie, când recursul trebuia susţinut, puşcăriabilul a fost reprezentat de către un avocat din oficiu.
Practic, Surupăceanu nu a fost interesat de susţinerea recursului, în lipsa unor argumente solide, ci doar de trecerea altor câtorva săptămâni în care să se poată bucura de libertate.
Pentru a evita, în viitor, astfel de jocuri ale puşcăriabililor, comisia juridică din Senat a decis săptămâna trecută, să adopte o iniţiativă legislativă a Guvernului şi cerută de Curtea Constituţională a României, prin care procesele în care se ridică excepţiile de neconstituţionalitate nu se mai suspendă. „Aceste excepţii care se ridică în faţa instanţei de judecată, de multe ori sunt făcute pentru a tergiversa procesul, pentru a tergiversa durata acestuia, în special în penal, unde omul aşteaptă să nu fie condamnat şi în dreptul comercial, unde sunt nişte bani puşi în discuţie”, a precizat preşedintele CCR, Ioan Vida.
Un an a trecut de când procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Biroul teritorial Târgu Jiu au dispus trimiterea în judecată a lui Mugurel Surupăceanu, pentru comiterea infracţiunilor de spălare a banilor şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice Dumitru Cristea şi a altor doi foşti directori din cadrul CE Turceni, pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, în legătură cu achiziţionarea, de către unitatea economică, cu încălcarea prevederilor legale şi la un preţ supraevaluat, a unui utilaj nefolositor şi uzat cauzând astfel un prejudiciu de peste 8,3 miliarde de lei vechi. Un nou termen în acest dosar a fost stabilit pentru marţi, 4 mai.
Adrian Iovan
adrian.iovan@scandaldegorj.ro
Recomandă acest articol:
03.05.2010. 07:44
Comentarii
cum dracului a fost ales deputat prostul asta cu fata de bidon turtit?hotul asta a furat zeci de miliarde din bani publici iar idiotul de ponta se vaita ca o baba de bani pentru ,,partid,,.va dati seama ce teapa si au luat psd istii?cum le a tras o basescu?au facut datorii crezand ca vor castiga alegerile si daca le au pierdut creditorii ii preseaza.daca ar fi castigat alegerile nu trebuiau sa mai plateasca nimic,dadeau lucrari si licitatii si scapau.dar asa,,,,,,,,,,,,,,,
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu