Tun dat de pădurarul Epure: Hidroelectrica a băgat în contul familiei 34 de miliarde de lei
Doru Gheorghe Epure, angajat al Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Vâlcea, responsabilul cu vânătoarea pe judeţele Gorj şi Vâlcea, a ajuns unul dintre cei mai bogați oameni din Oltenia, în urma afacerilor cu terenurile forestiere. Unul dintre cel mai mari tunuri a fost dat, așa cum era de așteptat, în urma unei tranzacții încheiate cu o societatea a statului. Doru Gheorghe Epure a fost, inițial, în perioada 2001-2006, șeful Ocolului Silvic Bumbești. Cu toate că s-a deschis o anchetă, DNA nu a reușit nici până acum să facă lumină în acest caz.
34 de miliarde de lei este suma pe care Hidroelectrica a plătit-o lui Cosmin Manasia, verișorul lui Doru Gheorghe Epure, pentru o suprafață de zece hectare de pădure, aflată pe raza Ocolului Silvic Bumbești, care era păstorit la vremea respectivă chiar de Epure. Terenul forestier situat pe Defileul Jiului, în aria Parcului Național, a fost retrocedat, în urmă cu nouă ani, Mărioarei Chifu. Cele zece hectare de pădure au fost cumpărate, ulterior, de Cosmin Manasia, cu suma de un miliard de lei vechi. După puțin timp, acesta a reușit să dea lovitura vieții lui și a negociat cu Hidroelectrica vânzarea terenului, pe care urma să se construiască o hidrocentrală. Suma plătită de societatea de stat Hidroelectrica, pentru zece hectare de teren, a fost de 34 miliarde de lei. Ciudat este că nimeni din conducerea Hidroelectrica nu a sesizat organele de anchetă penală despre această tranzacție, extrem de dubioasă.
Muntele Dumitra i-a adus faima lui Epure
Liviu Pătrașcu, patronul societății „Foresta” de la Curtea de Argeș și prietenul lui Epure, a devenit proprietar al unui munte. Este vorba de Muntele Dumitra, situat în Parcul Național Defileul Jiulul. Acesta a cumpărat drepturile litigioase de la moștenitorii boierului Chifu și a câștigat, până la urmă, în instanța de judecată, punerea în posesie cu o suprafață de 1.000 de hectare, care reprezintă o bună parte din Muntele Dumitra, cu toate nu se făcuse dovada proprietății decât pe mai puțin de jumătate din această suprafață. Cum patronului nu-i prea folosea terenul dobândit, pentru că era mai mult gol alpin, acesta a solicitat să se facă un schimb cu o suprafață de 720 hectare de pădure aflate în localitățile Tismana și Crasna. În mod ciudat, Comisia Județeană a parafat această înţelegere prin semnăturile Lelioarei Deaconu, fost subprefect de Gorj, Ioanei Călinescu, șefa Serviciului de Legalitate a Actelor și cea a lui Aurel Cojan, fostul director tehnic al Direcției Silvice Gorj. Astfel, Pătrașcu a devenit stăpân pe pădurea seculară de stejar din Dumbrava Tismanei. În prezent, aici se desfășoară lucrări de exploatare forestieră.
Recomandă acest articol:
20.11.2012. 06:45
Comentarii
Epure Doru este hotul hotilor a furat, este un mare mafiot, ma intreb de ce tace politia si parchetul si DNA, vine si socoteala de apoi, cu banii furati de la Hidroelectrica, impreuna cu Patrascu alt hot au cumparat fraudulos padurile de Dumbrava si Voisanu, ii va bate dumnezeu
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu