Călinoiu şi Cristea i-au băgat alte 24 de miliarde în cont lui Surupăceanu - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Călinoiu şi Cristea i-au băgat alte 24 de miliarde în cont lui Surupăceanu

Călinoiu şi Cristea i-au băgat alte 24 de miliarde în cont lui Surupăceanu

“Scandal de Gorj” a intrat în posesia mai multor documente care probează în detaliu mecanismul prin care firmele lui Mugurel Surupăceanu au câştigat sume uriaşe din contractele oneroase cu Complexul Energetic Turceni (CET).

După plasarea unui utilaj vechi, de peste 27 de ani, la EM Jilţ, pentru care CE Turceni a plătit 8 miliarde de lei vechi firmei VORON TRANS din Mediaş, afacere care l-a trimis pe ex-directorul Cristea în arest şi pe Surupăceanu direct la DNA ca învinuit, noi tranzacţii incredibile ale proaspătului deputat ies la suprafaţă: peste 3,5 miliarde de lei vechi a câştigat o altă firmă a acestuia, TUTTO MOBILI Tg-Jiu, într-o singură zi, din două contracte la fel de ilegale cu CET şi alte 13,5 miliarde au fost dirijate, în numai opt luni de zile, în contul altei societăţi controlate de Surupăceanu, SC UNIFLEX SRL

Alte 17 miliarde de la CET în conturile lui Surupăceanu

Şmenurile penale ale lui Surupăceanu la CE Turceni au început în iulie 2007 cu plasarea deja celebrului buldotanc defect care a ajuns acum obiect de muzeu şi de dosar penal. 8 miliarde de lei vechi a plătit CET pentru mormanul de fiare vechi, de altfel, aceasta e şi valoarea prejudiciului constatată de procurorii DNA în februarie a.c. când au demarat cercetarea penală.

Ce nu ştiu procurorii anticorupţie este că alte două firme controlate de Surupăceanu au primit contracte, prin încredinţare directă, de la CET, în perioada aprilie-noiembrie a.c., în valoare de 17 miliarde de lei vechi.

În data de 22 aprilie, una din firmele controlate de Surupăceanu, SC UNIFLEX SRL Tg-Jiu, în asociaţie cu PENALCO SRL, primeşte de la CET unele lucrări pentru montarea de geam securizat, valoarea contractului fiind de 420 de milioane de lei vechi. Aceeaşi asociaţie, cu UNIFLEX lider, încheie, după numai o lună, un alt contract, pentru lucrări de tâmplărie şi dulgherie necesare „închiderii faţadei sală de maşini bloc 2 şi 8” , în valoare de 6,9 miliarde de lei vechi. După alte câteva săptămâni, CET îi atribuie firmei lui Surupăceanu şi lucrările de amenajare a sălii operative din corpul administrativ, pentru 950 de milioane de lei vechi.

Şi dacă tot fusese amenajată sala, aceasta trebuia şi mobilată astfel, unei alte firme a lui Surupăceanu, TUTTO MOBILI SRL Tg-Jiu, i-au fost încredinţate direct, în data de 14 iulie a.c., două contracte pentru furnizarea de accesorii de mobilier.

Pentru dulapuri şi accesorii pentru birouri CET a plătit peste 1,5 miliarde de lei vechi, iar pentru piese de mobilier alte 2,1 miliarde, ignorâd total legea privind achiziţiile publice.

Muncitorii de la firmele lui Surupăceanu au avut de lucru continuu opt luni de zile în incinta CET, pentru că, după asamblarea tâmplăriei la faţada sălii de maşini a blocurilor energetice 2 şi 8, a urmat montarea geamurilor. Lucrările au fost încredinţate direct tot firmei UNIFLEX, în 26 septembrie, pentru suma de 4,5 miliarde de lei vechi, iar  justificarea pentru modul de atribuire a fost aceea că „lucrările pot fi furnizate numai de un anumit ofertant din motive tehnice”, ca şi cum numai firma lui Surupăceanu deţinea şi putea monta astfel de geamuri.

Prietenia pe mulţi bani dintre Surupăceanu şi fostul director al CET şi-a consumat ultimul episod cu doar două săptămâni înainte ca Dumitru Cristea să fie arestat: în 5 noiembrie UNIFLEX mai primeşte 580 de milioane de lei, prin încredinţare directă, pentru „montare geamuri antiefracţie la cabinele de pe utilajele miniere din carierele EM Jilţ”.

Călinoiu a cotizat şi el în contul firmei lui Surupăceanu

Cum a reuşit firma lui Surupăceanu să facă faţă atâtor lucrări cu doar doi angajaţi, câţi are declaraţi la finele anului trecut nu se ştie. Cert este că pe când presta din greu, pe multe miliarde, în bătătura CET, UNIFLEX a primit o lucrare şi din partea Consiliului Judeţean Gorj. În 29 august, firma controlată de Surupăceanu a câştigat execuţia unor marcaje rutiere, în valoare de 6,5 miliarde de lei vechi, lucrările fiind contractate de Consiliul Judeţean Gorj al cărui preşedinte, Ion Călinoiu, este coleg de partid şi apropiat al proaspătului deputat PSD.

Firma UNIFLEX a fost înfiinţată în iunie anul trecut şi a avut o cifră de afaceri de aproape 6 miliarde de lei vechi şi un profit de 2,6 miliarde. Societatea îşi desfăşoară activitatea în acelaşi spaţiu cu TUTTO MOBILI, de altfel, ambele firme au acelaşi număr de telefon.

Dacă procurorii anticorupţie vor lua la purecat aceste contracte şi vor descoperi ilegalităţi în atribuirea sau derularea lor le va fi destul de greu acum să-l incrimineze pe Surupăceanu având în vedere că afaceristul penal se bucură de imunitate parlamentară.

Claudiu Matei
claudiu.matei@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  08.12.2008. 09:24

Comentarii

cosmin
11.12.2008. 17:54

stati linistiti...surupaceanu nu o sa intre la puscarie, ca doar e deputat si psd-ul e la putere

goby
08.12.2008. 23:51

ACEST PENAL TREBUIE SA PLATEASCA CU ZILELE SALE DE LIBERTATE SPER SA SE ADEVEREASCA SPOR LA VINATOARE POATE STA SI EL MACAR JUMATATE DIN ZILELE DE AREST ALE D-L CRISREA AU FACUT JUMA-JUMA DOAR LA BANI TREBUIE SI LA PEDEAPSA

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: