Unelte de la UM Sadu, vândute pe nimic
Uzina Mecanică Sadu se târăşte de pe o zi pe alta, iar salariaţii abia adună, la sfârşit de lună, bani cât să nu moară de foame. De-a lungul vremii, însă, directorul Gheorghe Lorin Boian s-a remarcat printr-un management „de invidiat”, iar acum 16 angajaţi trag de pe urma acestui management. Celor 16 persoane le-au fost emise decizii de imputare, prin care li se reţin bani, întrucât s-a constatat că au contribuit la prejudicierea uzinei, cu suma de 4 miliarde de lei vechi. Asta după ce, în urmă cu doar câţiva ani, un control al Curţii de Conturi a scos în evidenţă faptul că din curtea UM Sadu au plecat scule aşchietoare.
Cumpărătorii: romi cu firme de apartament
Cum uzina este a statului, cei din conducere nu s-au preocupat prea mult de bunurile fabricii. Aşa că au scos la vânzare sculele aşchietoare, dar nu la preţuri rezonabile, ci la costurile anului 1987. Chiar dacă sculele erau nou nouţe, au fost vândute ca şi cum aveau sute de ani, adică la preţuri subevaluate. O analiză a documentelor financiare a scos în evidenţă că bunurile UM Sadu au ajuns la societăţi deţinute de cetăţeni rromi, care şi-au înfiinţat societăţi comerciale în diverse apartamente din Bucureşti. Culmea, apartamentele au rămas, dar firmele au dispărut, pierzându-li-se urma. Paguba a rămas, iar acum trebuie acoperită de salariaţii care au fost găsiţi vinovaţi de comercializare, la preţuri subevaluate, a bunurilor statului. Fireşte, directorul Boian s-a spălat pe mâini, iar ceilalţi sunt buni de plată.
Raul Pănoiu
Recomandă acest articol:
15.05.2012. 07:52
Comentarii
Acest articol n-are nici un comentariu.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu