Patronul Rostramo a încercat să-l mituiască pe chestorul Fătuloiu cu un milion de euro - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Patronul Rostramo a încercat să-l mituiască pe chestorul Fătuloiu cu un milion de euro

În timp ce fabrica de mobilă din Tg-Jiu a intrat în insolvenţă

Patronul Rostramo a încercat să-l mituiască pe chestorul Fătuloiu cu un milion de euro

Omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, arestat sub acuzaţia că a oferit mită în valoare de un milion de euro secretarului de stat în MAI, Valentin Fătuloiu, este acţionarul majoritar al Rostramo Târgu Jiu. Chelu a intrat în posesia pachetului majoritar de acţiuni, deţinut anterior de angajaţi, la finele lunii aprilie a.c., printr-o “manevră” orchestrată de un interspus al său, Valentin Badea, arestat şi el în cazul Fătuloiu, împreună cu directorul comercial al societăţii.

Peste doar cinci luni, firma a cerut deschiderea procedurii insolvenţei, tertip des folosit de Chelu şi în cazul altor societăţi pe care le-a preluat pentru o perioadă, suficient cât să le “mulg㔺i apoi să le bage în faliment.

Achiziţia fabricii de mobilă, controversată

Milionarul în euro a cumpărat fabrica de mobilă din Tg-Jiu la finele lunii aprilie a.c., preluând un pachet de 51% din acţiuni, deţinut anterior de angajaţi, cu ajutorul unui interpus, Valentin Badea şi al directorului comercial al Rostramo, Petre Vintilă. Metoda, pe cât de simplă pe atât de ingenioasă, a constat în plasarea lui Badea, ca angajat, în interiorul unităţii economice, acesta reuşind achiziţionarea, într-un timp relativ scurt, acţiunilor de la salariaţi. De altfel, o parte dintre salariaţi au protestat anul acesta, de câteva ori, în curtea unităţii deoarece nu îşi primiseră banii pe care trebuiau să îi încaseze pe acţiunile deţinute în cadrul societăţii.

Oamenii au acuzat, la ultimul protest, conducerea fabricii că îi poartă cu vorba, că şefii acesteia nu îşi respectă promisiunile făcute în aprilie de a le da banii datoraţi şi au ameninţat că îl vor da în judecată pe miliardarul Chelu, noul patron al societăţii, pentru recuperarea prejudiciului ce le-a fost creat. O parte dintre foştii salariaţi se judecă deja cu societatea. Implicarea în afacere a directorului comercial Vintilă a avut rolul de a credibiliza, în faţa angajaţiilor, vânzarea-cumpărarea acţiunilor acestora. De altfel, unele surse dădeau ca sigură şi implicarea directorului general Marcel Cocan în tranzacţia orchestrată meticulos de Chelu şi oamenii săi. Ulterior, Cocan a preferat să se retragă din funcţie şi din afacere, nu gratuit, spun aceleaşi surse. Miza lui Vintilă în afacerea Rostramo ar fi fost postul de director general la Alprom Piteşti, societate din oraşul unde locuieşte familia sa, o altă firmă deţinută de afaceristul Chelu.

Chelu pregăteşte preluarea patrimoniului Rostramo

După cinci luni de la Preluarea Rostramo, miliardarul Chelu îşi pune în aplicare manevra folosită şi în alte cazuri şi cere intrarea în insolvenţă a societăţii sub pretextul unei reorganizări, „unica soluţie de redresare a societăţii”, după cum afirma lichidatorul judiciar. De menţionat este că atunci când o firmă solicită intrarea în insolventă, poate propune instanţei lichidatorul judiciar cu care vrea să colaboreze în timpul procedurii.

Astfel, Tribunalul Gorj, Secţia Comercială, a admis, la data de 3 septembrie, cererea formulată de debitoarea Rostramo SA şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă a acesteia şi a numit administrator judiciar Cabinetul Individual de Insolvenţă Dişa Gheorghiţa din judeţul Dolj. În acest caz, misiunea lichidatorului e una destul de simplă, urmând să convoace creditorii societăţii şi să stabilească cuantumul datoriilor pe care le are Rostramo către aceştia. Aparent, Chelu a investit într-o afacere nerentabilă, având în vedere că la preluarea societăţii aceasta înregistra aproximativ 600.000 de lei datorii către ANAF, însă după achitarea acestora şi a altora către alţi creditori, prin vânzarea unei părţi din activele Rostramo, business-ul poate deveni profitabil.

Chelu e expert în astfel de combinaţii, având în vedere că alte societăţi achiziţionate de acesta şi aduse în situaţia Rostramo au vândut din active către alte firme ale afaceristului. Pe scurt, toată “ingineria” duce la dispariţia firmei cumparate, în acest caz Rostramo, patrimonial acesteia fiind transferat către alte societăţi, curate de datorii, ale lui Chelu, iar cei 700 de angajaţi pot ajunge şomeri la finalizarea operaţiunii. Cătălin Chelu este unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, averea lui fiind estimată, anul trecut, la peste 100 de milioane de euro. Acesta este un jucător controversat la Bursa de Valori Bucureşti, achiziţionând de-a lungul timpului mai multe firme privatizate în anii ’90 prin metoda MEBO al căror patrimoniu a ajuns ulterior la cele 48 de firme deţinute de afacerist.

Daniel DumitriuRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  22.11.2010. 17:48

Comentarii

Marius
10.01.2011. 18:47

Mai toti sunt in insolventa si prin executari silite nimic nou in ziua de azi

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: