Loga cântă şi instituţiile statului joacă - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Loga cântă şi instituţiile statului joacă

Loga cântă şi instituţiile statului joacă

Aplanarea bruscă a conflictului dintre comercianţii vitregiţi de calea de acces spre magazinele pe care le deţin la etajul Pieţei Centrale şi afaceriştii Victor Loga şi Cristian Popescu, cei care au obţinut de la Primăria Târgu-Jiu dreptul absurd de a construi în faţa locaţiei, are o explicaţie extrem de simplă dacă stai să-i asculţi pe cei care-şi fac veacul la „terasa Loga”. Aceştia povestesc că banii au fost cei care au liniştit spiritele în războiul dintre mahării zonei şi comercianţii mărunţi care se revoltaseră în faţa nedreptăţii.

Dacă misterul în ceea ce priveşte stingerea subită a acestui conflict, care ajunsese deja în instanţă, a fost spulberat, încă nu este clar de ce municipalitatea face atâtea favoruri unor afacerişti care tind să devină stăpânii absoluţi ai Pieţei Centrale.
Accept tacit pe bani mulţi
Cu toate că cei implicaţi preferă să ţină subiectul departe de ochii opiniei publice şi să nu explice de ce au renunţat la războiul împotriva lui Loga şi Popescu, limbile celor care ştiu câte ceva se dezleagă încet-încet după câteva ore la „o bere” servită pe proprietatea lui Loga. Marian Drăguţ, unul dintre cei opt contestatari ai proiectului de extindere a spaţiului comercial deţinut de Loga în Piaţa Centrală, 
ar fi primit pentru „a se linişti” o sumă de aproximativ 20.000 Euro. Cel puţin aceasta este suma vehiculată într-o discuţie de un comesean care, e drept, era la a doua bere. Dar cum „nu iese fum fără foc” şi „in vino veritas” înclinăm să credem că ceva adevăr este în această afirmaţie. Contactat telefonic pentru a confirma sau infirma informaţia aflată de la chefiu, Drăguţ a negat declarând că a renunţat să-şi mai caute dreptatea pentru că a obosit să se lupte pentru o cauză pierdută şi, începând cu 1 iulie, consideră chestiunea de domeniul trecutului. „Aşa a fost să fie”, a conchis comerciantul.
La fel de repede s-au resemnat, motivat sau nu, şi ceilalţi şapte indivizi care iniţial au fost atât de revoltaţi de ceea ce se întâmplă încât au apelat la ajutorul justiţiei pentru a stopa lucrările care au demarat în trombă. De ce au cedat oamenii se poate citi printre rânduri, dar rămân însă nelămurite o grămadă de chestiuni cum ar fi faptul că în cazul proprietăţii asupra imobilelor căile de acces, inclusiv scările, acoperişul şi structura de rezistenţă a acestora constituie proprietate indiviză a tuturor coproprietarilor, ceea ce înseamnă că toţi cei care deţin spaţii comerciale la etajul Pieţei Centrale erau proprietari ai scării şi platformei pietonale demolate de către Viagio Serv SRL, firma lui Cristian Popescu.
Primăria înhăitată cu afaceriştii
Ciudat este faptul că Primăria Târgu-Jiu, coproprietar alături de comercianţi ai bunurilor amintite nu a ripostat în vreun fel atunci când Viagio le-a demolat fără să aibă vreun act de proprietate asupra lor care să-i dea dreptul să facă acest lucru. De fapt, scările şi platforma pietonală au fost ignorate de la început cu ajutorul celui care a întocmit planurile cadastrale, Paul Nistor, în momentul în care s-a încheiat contractul de concesiune. În planurile respective nici scările şi nici platforma pietonală nu apar, lucru care i-a determinat pe comercianţii care s-au simţit neîndreptăţiţi de extinderile din faţa pieţei să facă plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu împotriva lui Nistor.
Cum cei interesaţi s-au împăcat cu gândul că Loga şi Popescu sunt mai puternici ca ei de dosarul de la Parchet s-a ales praful, nefiind audiat nimeni până în acest moment.
Din toată această situaţie o concluzie este clară: municipalitatea ştia despre intenţiile celor care construiesc la piaţă, motiv pentru care, de acord cu aceştia, s-a evitat specificarea în planurile cadastrale a construcţiilor ce erau amplasate pe terenul care a fost concesionat, adică scările şi platforma pietonală.
Gurile rele spun că există o serie de motive din care primăria este atât de permisivă cu Loga şi Popescu. Pe lângă relaţii de amiciţie cu persoane influente din cadrul primăriei, bazate pe un trecut comun, cel de-al doilea patron, Popescu are şi rude cu influenţă, care pot fi de folos la nevoie. Fiica sa, Cristiana Fumureanu este procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, iar ginerele său, Gelu, avocat în Baroul Gorj. Pe acesta din urmă mai toţi cei care ajung pe mâna Parchetului judeţean îl cunosc fiind omul de casă al procurorilor care-l solicită deseori să semneze declaraţiile după ce audiază acuzaţii fără ca la interogatoriu să fie prezent şi un apărător. 
Adrian Iovan
adrian.iovan@scandaldegorj.ro


Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  10.07.2009. 00:15

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: