Salarii de barosani pentru şefii agenţiilor subordonate Guvernului - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Salarii de barosani pentru şefii agenţiilor subordonate Guvernului

Salarii de barosani pentru şefii agenţiilor subordonate Guvernului

Iscat în urmă cu o lună de zile, scandalul naţional referitor la salariile imense ale directorilor din agenţiile guvernamentale nu a atins şi judeţul Gorj, deşi, aruncând o privire peste ceea ce câştigă unii dintre aceştia, este clar că nu fac notă discordantă faţă de omologii săi din alte zone ale ţării.

7.700 de lei pentru prestaţia directorului Verşin

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj este aproape necunoscută pentru cei care au nevoie de serviciile sale, adică agricultorii. Anul trecut APIA Gorj s-a aflat pe ultimul loc pe ţară la numărul de cereri de sprijin pentru unitatea de suprafaţă, deşi agenţia avea şase centre în tot judeţul. Supărat că a fost mustrat de agenţia mamă că nu promovează programele pe care le are în derulare, directorul executiv al APIA Gorj, Mihai Verşin, spunea anul trecut că se gândeşte să demisioneze dacă se va dovedi că el este de vină pentru că lucrurile merg prost. Între timp a renunţat la idee, motivat poate şi de faptul că nu găseşti pe toate drumurile un loc de muncă care să implice lejeritate şi un salariu de 7.700 de lei pe lună.

Cu un asemenea salariu Verşin a strâns o avere frumuşică compusă dintr-un teren la Băleşti, două apartamente în Târgu-Jiu, o casă la Crasna şi un autoturism Opel Astra.

Adjunctul său, Aristică Babucea deşi are un salariu mai mic decât al şefului său de „doar” 5.700 de lei, s-a dovedit a fi mai strângător decât acesta putându-se lăuda cu un teren intravilan de 858 mp în municipiu, un apartament şi o casă tot în Târgu-Jiu, cumpărată în 2005 şi două autoturisme, un Opel Astra şi o Skoda Octavia.

16.000 de lei lunar pentru trei directori

PrefecturaCategoriile, în general, defavorizate precum agricultorii sau şomerii se pare că sunt o sursă bună de venit pentru cei care lucrează cu ei. Ca şi cei de la APIA, angajaţii de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă au salarii care-i scutesc de neplăcerile pe care le întâmpină cei care vin să le ceară ajutorul, în căutarea unui loc de muncă. Directorul executiv al AJOFM, Ion Târlea, e remunerat lunar cu 5.700 de lei, dar are o avere mai mică decât omologul său de la APIA, cel puţin în declaraţia de avere. Târlea posedă doar un apartament, un Logan şi un cont de 41.000 de lei.

Adjuncta lui Târlea, Carmen Petolea nu-l depăşeşte în avere pe şeful său, dar are un salariu care îi asigură un trai mai mult decât confortabil în fiecare lună – 5.400 de lei.

Celălalt director executiv adjunct al AJOFM, Ion Ciochină îi depăşeşte pe Târlea şi Petolea la bunuri deţinute, posedând două terenuri – unul în Târgu-Jiu şi altul în Câlnic – o casă în municipiu şi o Toyota Corolla. La salariu aproape că îl ajunse pe directorul executiv, primind de la AJOFM 5.000 de lei şi de la DMPS, unde face parte dintr-o comisie, 600 de lei ca şi indemnizaţie

Doar pentru cei trei directori AJOFM Gorj cheltuieşte lunar peste 16.000 de lei, asgurându-le acestora un salariu la care majoritatea muritorilor de rând nici nu îndrăznesc să viseze.

Bani şi prosperitate

Inspectoratul de Stat pentru Construcţii Gorj constituie o bună sursă de venit pentru salariaţii săi, inspectorul şef al instituţiei, Vasile Popescu Purcel, bucurându-se lunar de o leafă de 5.300 de lei şi o indemnizaţie, pentru că face parte dintr-o comisie, de 600 de lei, ajungând în final la aproape 6.000 de lei. Cu aşa salariu Purcel îşi permite un depozit de 50.000 de lei, două maşini, un Renault şi un Volvo, un teren în Târgu-Jiu, casă şi apartament tot în urbe.

Munca cu cifrele aduce satisfacţie pe măsură, Gheorghe Popescu, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică Gorj, încasează lunat 4.400 de lei, dar prestează şi activităţi didactice, aşa că veniturile sale ajung la 9.000 de lei.

Şeful centrului Târgu-Jiu din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii, Sorin Nimară a evitat să-şi precizeze în declaraţia de avere veniturile încasate din salariu, poate pentru a nu provoca vreun infarct cuiva curios să afle cât câştigă un director care se ocupă cu ceva despre care lumea nu ştie mare lucru. Nimară s-a rezumat la a declara că are un depozit bancar de 24.000 de lei, casă şi teren în Târgu-Jiu, un apartament în Timişoara şi un Renault Megan Sedan.

Daniel DumitriuRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  09.11.2008. 21:23

Comentarii

Sorin
16.11.2008. 11:20

Dl. Daniel, va puteti documenta cu ce se ocupa ANC-ul si beneficiile utilizatorilor, la www.anrcti.ro Daca "nu stiti mare lucru" nu este vina noastra

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: