Dl. Iovănescu a plecat fără să-şi termine editorialul... - Editorial - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Editorial · Dl. Iovănescu a plecat fără să-şi termine editorialul...

Dl. Iovănescu a plecat fără să-şi termine editorialul...

Dat afară de la două cotidiane regionale şi proaspăt demisionar de la unul local, nici nu împlinisem 23 de ani, mă trezisem în faţa şansei de a conduce primul săptămânal de scandal, pe plan local. Nu ştiam aproape nimic despre cum se „naşte” un ziar. Aşadar, la primul număr al „Atac de Gorj” am avut mare nevoie de ajutor pentru că habar nu aveam de cum şi unde se pun articolele în pagină. Şansa noastră, a celor de la Tg-Jiu, a fost că tehnoredactam publicaţia la Petroşani unde şef era Constantin Iovănescu.
A fost omul de la care am învăţat că articolele „de impact” trebuie puse în paginile impare, care să fie coverul - materialul de primă pagină al ziarului şi multe altele.
Pe jurnalistul Iovănescu îl cunoscusem prin iunie ’99, la o săptămână după apariţia „Atac de Valea Jiului”, pe omul Iovănescu l-am cunoscut în lunile ce-au urmat, în nopţile petrecute în tren spre Bucureşti, acolo unde mergeam săptămânal cu hard-diskul calculatorului, pe care se afla ziarul, în geantă. De internet nuci nu se pomenea în acea perioadă. O jumătate de an cele două publicaţii au apărut împreună, în Gorj şi Valea Jiului iar între cele două redacţii era o competiţie frumoasă. Îmi amintesc că de multe ori, când pentru corectură, în redacţia de la Petroşani, era printată prima pagină a „Atac de Gorj”, dl.Iovănescu şi colegii nu se abţineau să nu remarce că „nu sunteţi normali la cap!”. Era, de fapt, un alint de apreciere pentru curajul nostru nebun de-a binelea şi aproape inconştient de a-i taxa, fără menajamente, pe toţi „greii” de la acea vreme ai Gorjului.
De la Giovanotti, aşa cum îl porecliseră colegii din Vale pe dl.Iovănescu, am mai învăţat ceva: să nu scriu niciodată cu năduf despre cineva, doar fapte, strict gazetăreşte, fără consideraţii personale, cum ne era obiceiul pe atunci. Îl consideram pe dl.Iovănescu un pic îmbătrânit, în gândire, şi chiar depăşit de presa modernă. De fapt, era un tip moderat şi cu prea mult bun simţ pentru presa de scandal.
Drept dovadă, atunci cănd noi, tinerii „revoluţionari”, am părăsit publicaţiile lui Dumitru Dragomir, dl.Iovănescu a rămas.
Peste câţiva ani l-am reîntâlnit pe dl. Iovănescu, se pregătea să vină în presa gorjeană, la ziarul lui Geo Cranta. „Scandal” i-a făcut o „primire” cum se cuvine, dar nici el n-a rămas dator, aşa că o scurtă perioadă a fost supărat pe noi. Ne-am împăcat la o bere făcând glume pe marginea celor scrise. Giovanotti nu putea ţine supărare pe noi, cei pe care practic ne învăţase „să naştem” o gazetă.
Chiar dacă mare parte a vieţii şi-o petrecuse în „Jalea Viului”, cum îi plăcea să spună, dl.Iovănescu a rămas oltean sută la sută, hâtru, tot timpul pus pe glume.
În ultima vreme auzisem că e bolnav. N-am vrut să-l văd aşa. Speram să-l revăd, din nou, la o bere şi să-i citesc editorialul... Dl.Iovănescu a plecat însă fără să-l termine...Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Claudiu MateiRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  15.11.2010. 13:25

Comentarii

Biltoc Gabriel
17.11.2010. 21:04

Am avut ocazia si deosebita placere sa lucrez alaturi de Dl Iovanescu la un cotidian gorjean si va pot confirma faptul ca era un mare ziarist dar si un om deosebit. Dumnezeu sa-l ierte!!! Va ramane mereu in amintirea noastra ca un mare om.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: