Medici exterminatori - Editorial - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Editorial · Medici exterminatori

Medici exterminatori

claudiu_m

Claudiu Matei
claudiu.matei @ scandaldegorj.ro

Sunt din ce în ce mai convins că dacă vrei să ai dreptul la o şansă de supravieţuire atunci când te îmbolnăveşti trebuie să pleci cât mai departe de Târgu-Jiu şi să-ţi cauţi sănătatea într-un oraş în care mai sunt şi medici care n-au uitat cum se diagnostichează, se îngrijeşte şi se însănătoşeşte un pacient. Pentru mine spitalele gorjene au devenit nişte lagăre de exterminare legale iar teoria mea este susţinută de zeci de cazuri de malpraxis, unele apărute în presă iar altele despre care nu auzi decât pe la colţuri sau prin centrele de recuperare unde victimele unor medici incompetenţi se luptă ani de zile, deseori fără şansă, să devină cât de cât oameni normali.

Copii care mor la naştere deşi mamele lor au avut o sarcină normală iar ei au fost sănătoşi până a nu intra în contact cu medicii, tinere moarte pentru că doctorii lucrează în cabinete particulare insalubre, mame moarte cu tot cu făt, bolnavi diagnosticaţi greşit şi schilodiţi din această cauză – asta e realitatea medicală gorjeană.

O cunoaştem toţi şi pe toţi ne oripilează, dar asta nu înseamnă că cineva face ceva ca lucrurile să se schimbe în bine. Cazurile de malpraxis ajung pe bandă rulantă la Colegiul Medicilor, dar n-am auzit ca vreun medic să înfunde puşcăria pentru că şi-a omorât pacientul. Sunt sancţionaţi cu câteva luni de suspendare sau cu nişte amenzi administrative şi se întorc la muncă la fel de incompetenţi şi neglijenţi în aşteptarea noilor victime.

Doctorul Diţescu, cel din cauza căruia o gravidă a murit recent, după ce fătul îi decedase în pântec, nu este la prima sa victimă. În urmă cu câţiva ani un copil a murit din cauza sa. Tatăl înnebunit de durere a cerut ajutorul presei şi al Colegiului Medicilor pentru ca Diţescu să plătească pentru ceea ce a făcut. Doar presa i-a ascultat necazul şi a scris, Colegiul Medicilor s-a făcut că anchetează cazul şi l-a lăsat pe doctor să-şi vadă de ale lui. Poate dacă atunci acest medic părăsea sistemul femeia care a murit acum câteva zile ar fi trăit şi acum bucurându-se de bebeluşul său. Dar corb la corb nu-şi scoate ochii, nu-i aşa?

Culmea este că deseori bolnavii îşi şi plătesc moartea în bani, pentru că mai toată lumea recompensează prestaţiile medicului, deşi el e remunerat de stat ca să te îngrijească. Aşa că ajungi în Ceruri lăsându-ţi familia falită după ce a încercat să-ţi salveze viaţa dând şi ultimul bănuţ medicului care te îngrijeşte sperând astfel că-şi dă mai mult silinţa. De multe ori însă sunt doar speranţe deşarte, dar nu poţi face altfel pentru că medicul e stăpânul absolut al vieţii tale din momentul în care ajungi pe patul de spital şi nu funcţionează fără „atenţii”.

Cu ceva vreme în urmă am văzut într-un spital o scenă şocantă: un bătrân sărac cu o arsură cumplită la mâna stângă se ruga aproape plângând de orice cadru medical întâlnit pe hol, fie că era de la secţia unde era internat fie că nu, să-i dea un calmant că nu mai poate suporta durerile. A fost ignorat de fiecare în parte şi chiar repezit de câte o asistentă enervată că un sărăntoc îi solicită serviciile pentru care de altfel plătim fiecare în parte lunar. Astfel de scene se întâlnesc la tot pasul atât în spitalele noastre, cât şi în altele. Există vreo soluţie pentru eliminarea cruzimii şi incompetenţei de care dau dovadă medicii de ceva vreme încoace? Nu atâta timp cât doctorii ai căror pacienţi mor din cauza lor, sau cei care nu-şi fac meseria fără să fie mituiţi nu sunt înlăturaţi din sistem.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  06.03.2009. 09:41

Comentarii

Vasile Trubaduru
07.03.2009. 08:47

Articol foarte adevarat, din pacate. Un sincer bravo pentru curajul ziaristului. Daca toti am da dovada de curaj si responsabilitate poate s-ar schimba ceva si in Gorj. Dar increngaturile sunt asa de mari iar oamenii adevarati asa de putini!!!

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: