Reacţii de guru, cu “g” - Editorial - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Editorial · Reacţii de guru, cu “g”

Reacţii de guru, cu “g”

claudiu_m

Claudiu Matei
claudiu.matei @ scandaldegorj.ro

În urmă cu puţin timp am declanşat un scandal care a făcut multe furori provocând reacţii pro şi contra. Ceea ce până acum fusese doar un zvon – prefectul Victor Banţa a făcut parte din MISA – a devenit certitudine pe baza unor dovezi de netăgăduit, puse la îndoială doar de persoana vizată, disperată că trecutul său scoate la iveală un personaj cu totul diferit faţă de cel pe care-l crease în faţa opiniei publice. Au fost mulţi care au considerat că e o discriminare să-l judeci pe prefect după păcatele tinereţii sale, considerând că fiecare are dreptul să adere la ce religie vrea şi la ce sectă vrea. Corect! Însă e total greşit ca un înalt funcţionar public să nu-şi asume trecutul, negând până la ridicol implicarea sa în MISA. Mai mult decât atât mişcarea respectivă nu e doar o sectă inofensivă, ci una care a devenit nocivă de-a lungul timpului şi care a distrus o grămadă de vieţi, inclusiv în Gorj. În viitor vom vorbi de un tânăr, din Gorj, dintr-o familie bună, care s-a spânzurat pentru că ai lui i-au interzis să mai fie adept MISA, despre o tânără tot din Gorj care, la arestarea lui Bivolaru, a fost descoperită într-un bordel ad-hoc al gurului, după ce părinţii săi au încercat toate metodele posibile de a o readuce acasă. Prefectul i-a cunoscut pe aceşti tineri, cel puţin pe fată, a fost martor la tranformarea lor în sclavi ai unei credinţe bolnave, poate, în calitate de lider, a făcut şi racolări şi a propovăduit nişte idei cu care majoritatea nu sunt de acord. Iar acum nu-şi face mea culpa, se leapădă de tot şi reacţionează furibund, deşi nu e vorba de acuze nefondate, ci bazate exclusiv pe acţiunile sale din trecut. În orice ţară civilizată un înalt funcţionar public prins cu mâţa în sac ar fi recunoscut şi, ca să-şi păstreze imaginea, ar fi deminionat din funcţie. Ori Banţa reacţionează tipic româneşte: minte, acuză şi ameninţă. Asta public, pentru că pe ascuns încearcă să se răzbune pe cei care, după părerea lui, i-au şifonat imaginea. După primul material pe care l-am publicat, prefectul a avut mult de muncă, nu să dea un drept la replică şi nici să-şi scrie demisia, a încercat să-şi folosească influenţa la toate instituţiile statului abilitate cu funcţie de control. Voia neapărat ca acestea să verifice şi să sancţioneze publicaţia pe care o conduc şi ziarul la care colaborez. Nu m-a suprins cu nimic atitudinea sa, nu m-aş fi aşteptat de la altceva de la un individ de teapa lui Banţa, atâta poate, atâta face.

Oricum rămân de părere că o persoană care a slujit MISA nu are ce căuta în administraţia publică, mai ales că nu există încă date care să dovedească că s-a retras din această mişcare. Din funcţia pe care o are poate racola alţii oameni, poate distruge alte vieţi şi poate aduce deservicii şi judeţului. Mai există multe de scris despre prefectul de Gorj, inclusiv informaţii despre acte de corupţie. Însă până atunci cei care nu sunt convinşi de cât de malefică este MISA pot accesa un site al foştilor adepţi, exmisa.ro, poveştile pe care le găsesc aici sunt cutremurătoare.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  01.09.2008. 09:04

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: