Judecători acuzaţi de subiectivism în afacerea cu apa de la Isvarna
• Primarul din Tismana a dat în judecată autorităţile din Craiova, cerând taxă pentru folosirea terenului traversat de conductele ce alimentează municipiul din Dolj şi cere strămutarea dosarului, aflat pe rolul instanţei craiovene, pe care o acuză de subiectivism.
• Localnicii comunei gorjene cară apa cu bidoanele, deşi izvoarele se află pe terenul localităţii
Autorităţile din Tismana şi Craiova se judecă pentru staţia de la Isvarna, care alimentează doljenii, dar lasă fără apă potabilă locuitorii din comuna gorjeană. Primarul cere ca dosarul să fie strămutat, deoarece cauza se află din 2009 pe rolul instanţei din Craiova, instanţă pe care o acuză de subiectivism, fiind parte afectată de decizia pe care trebuie să o dea. În plus, din documentele aflate la dosar reiese că Primăria Craiova nu poate demonstra că este proprietarul construcţiilor pe care le revendică. „O parte din izvoarele de la Isverna au fost captate în 1966 de Craiova, pentru a alimenta oraşul cu apă potabilă. Staţia de apă de la Isvarna, este la noi în ogradă, dar apa nu este pentru tismăneni. Săracii oameni cară apă de la fântâni. Am încercat să ajungem la o înţelegere cu Solomon, dar nu s-a putut. Noi vrem să plătească pentru teren şi să ne dea şi nouă apă bună, tratată, aşa cum ar trebui. I-am dat în judecată”, spune Costel Buzianu, primarul oraşului Tismana.
Din 2009, Primăriile din Craiova şi Tismana îşi dispută în instanţă dreptul de a folosi staţia de captare Isvarna, care alimentează cu apă potabilă jumătate din Bănie. „Compania Apă Oltenia nu are acte pe terenul pe care este amplasată staţia de tratare. Potrivit protocolului încheiat cu zeci de ani în urmă, ei trebuiau să le dea şi localnicilor din Isvarna şi din Costeni apă potabilă, lucru pe care nu l-au făcut”, acuză Buzianu. Primăria Tismana revendică în dosarul aflat pe rolul instanţelor din Craiova, imobilele de pe terenul staţiei de captare, pe care, de asemenea, autorităţile craiovene susţin că le deţin, în baza Legii nr. 18 din 1991.
Mircea Andrei
Recomandă acest articol:
30.11.2011. 20:41
Comentarii
promisiunile craiovenilor sunt: apa in sat, moara, gater. nu s-a concretizat nimic din acestea, doar stiu sa ne ia apa si atat. rusine lor si celor care le dau concursul, ne-au spart luncile cu conductele lor si nu mai putem folosi terenul pe unde trece conducta.primarul are dreptate, toate sunt ale noastre, iar ei se folosesc fara sa plateasca nimic. nu te lasa primare, oamenii de aici te sustin. vezi ca sunt multi smecheri si pe la noi care le canta in struna craiovenilor, acestia au interese personale.sa te uiti mai atent pe langa dumneata. succes pe mai departe.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu