Mischie „victima” judecătorilor şi a lui Călinoiu
Silviu Păşoiu
silviu.pasoiu@scandaldegorj.ro
La numai câteva zile după ce o instanţă de la Deva l-a condamnat pe Mischie la trei ani de închisoare cu supendare pentru că a înşelat statul neplătind vama pentru două maşini aduse din Germania, acesta a prezentat versiunea proprie a acestei poveşti.
După părerea sa, judecătoarea Daniela Popescu a comis mai multe ilegalităţi în ceea ce-l priveşte. El a afirmat că a cerut audierea a patru martori dar aceştia nu s-au putut prezenta la ultimul termen motiv pentru care a cerut un alt termen care i-a fost respins de judecătoare, la fel ca şi cererea de a fi audiaţi alţi şase martori. Pe lângă aceste abuzuri, cum le caracterizează Nicolae Mischie, sentinţa dată de judecătoarea Daniela Popescu, cu complicitatea procuroarei Claudia Mera, se bazează pe o analiză superficială a dosarului, mai spune el.
„Sentinţa dată de judecătoarea Daniela Popescu şi procuroarea Claudia Mera nu se bazează pe o analiză atentă a metarialului probator, raţionamentele fiind superficiale şi incorecte, mergându-se pe respectarea rechizitorului realizat pe baza comenzii politice. Sentinţa este ilegală întrucât nu au fost audiaţi cei patru martori anunţaţi şi a fost respinsă cererea de a fi audiaţi alţi şase”, a spus Mischie. Acesta susţine că nu a făcut contrabandă cu maşini şi are probe clare care dovedesc acest lucru. În 2000 s-a hotârât să cumpere două autovehicule second-hand din Germania, pentru care ar fi trebuit să plătească vamă ca să le introducă în ţară, numai că i-a venit ideea să le treacă pe numele firmei sale, înfiinţată imediat după achitarea maşinilor, rugând vânzătorul, spune el, să facă factura pe numele firmei deoarece, prin firmă scăpa de plata taxelor vamale. Şeful PNG-CD Gorj susţine că la proces s-a invocat motivul că firma sa nu a avut activitate şi nu a existat, de aceea este acuzat de contrabandă cu maşini.
„Nicolae Mischie nu a efectuat niciun act de înşelătorie sau contrabandă cu maşini, ci am cumpărat două maşini în valoare de 7000 de mărci, marea faptă de corupţie. În ţară se distruge toată economia şi Mischie este discipolul corupţiei în România, mai ales că nu au fost introduse de mine în ţară, ci au fost aduse de vânzător”, susţine Nicolae Mischie.
Cel mai important rol în acest caz, spune fostul lider PSD Gorj, l-au avut procurorii care au minţit în întocmirea rechizitoriului, dar şi actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, care imediat ce a ajuns pe funcţia i-a retras certificatul de investitor.
„Anchetatorii care au întocmit rechizitoriul la comandă au minţit în întreg rechizitoriul şi poate atunci, pe bună dreptate, unii judecători au luat de bun. O altă problemă care dovedeşte cârdăşia dintre cei care au dirijat aceste lucruri şi anchetatori a fost faptul că, ilegal, în mai 2004, Ion Călinoiu, care devenise preşedinte la consiliu judeţean şi ADR S-V Oltenia mi-a ridicat fără să ştiu eu certificatul de investitor pentru a motiva acţiunile anchetatorilor. Eu ştiu că i-am făcut numai bine acestui om, iată că imediat ce a ajuns în funcţie a încercat să facă front comun cu anchetatori”, a mai precizat Mischie care susţine sus şi tare că acest verdict, la care se poate face recurs, face parte din planul pesediştilor de a-l opri să candideze la preşedenţia consiliului judeţean.
Recomandă acest articol:
28.03.2008. 14:10
Comentarii
Acest articol n-are nici un comentariu.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu