Mischie „victima” judecătorilor şi a lui Călinoiu - Actualitate - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Actualitate · Mischie „victima” judecătorilor şi a lui Călinoiu

Mischie „victima” judecătorilor şi a lui Călinoiu

Silviu Păşoiu
silviu.pasoiu@scandaldegorj.ro

Nicolae Mischie se foloseşte de fiecare conferinţă a partidului pe care-l conduce pentru a-şi povesti păţaniile de care are parte în plimbările sale prin faţa instanţelor de judecată.

La numai câteva zile după ce o instanţă de la Deva l-a condamnat pe Mischie la trei ani de închisoare cu supendare pentru că a înşelat statul neplătind vama pentru două maşini aduse din Germania, acesta a prezentat versiunea proprie a acestei poveşti.

După părerea sa, judecătoarea Daniela Popescu a comis mai multe ilegalităţi în ceea ce-l priveşte. El a afirmat că a cerut audierea a patru martori dar aceştia nu s-au putut prezenta la ultimul termen motiv pentru care a cerut un alt termen care i-a fost respins de judecătoare, la fel ca şi cererea de a fi audiaţi alţi şase martori. Pe lângă aceste abuzuri, cum le caracterizează Nicolae Mischie, sentinţa dată de judecătoarea Daniela Popescu, cu complicitatea procuroarei Claudia Mera, se bazează pe o analiză superficială a dosarului, mai spune el.

„Sentinţa dată de judecătoarea Daniela Popescu şi procuroarea Claudia Mera nu se bazează pe o analiză atentă a metarialului probator, raţionamentele fiind superficiale şi incorecte, mergându-se pe respectarea rechizitorului realizat pe baza comenzii politice. Sentinţa este ilegală întrucât nu au fost audiaţi cei patru martori anunţaţi şi a fost respinsă cererea de a fi audiaţi alţi şase”, a spus Mischie. Acesta susţine că nu a făcut contrabandă cu maşini şi are probe clare care dovedesc acest lucru. În 2000 s-a hotârât să cumpere două autovehicule second-hand din Germania, pentru care ar fi trebuit să plătească vamă ca să le introducă în ţară, numai că i-a venit ideea să le treacă pe numele firmei sale, înfiinţată imediat după achitarea maşinilor, rugând vânzătorul, spune el, să facă factura pe numele firmei deoarece, prin firmă scăpa de plata taxelor vamale. Şeful PNG-CD Gorj susţine că la proces s-a invocat motivul că firma sa nu a avut activitate şi nu a existat, de aceea este acuzat de contrabandă cu maşini.

„Nicolae Mischie nu a efectuat niciun act de înşelătorie sau contrabandă cu maşini, ci am cumpărat două maşini în valoare de 7000 de mărci, marea faptă de corupţie. În ţară se distruge toată economia şi Mischie este discipolul corupţiei în România, mai ales că nu au fost introduse de mine în ţară, ci au fost aduse de vânzător”, susţine Nicolae Mischie.

Cel mai important rol în acest caz, spune fostul lider PSD Gorj, l-au avut procurorii care au minţit în întocmirea rechizitoriului, dar şi actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, care imediat ce a ajuns pe funcţia i-a retras certificatul de investitor.

„Anchetatorii care au întocmit rechizitoriul la comandă au minţit în întreg rechizitoriul şi poate atunci, pe bună dreptate, unii judecători au luat de bun. O altă problemă care dovedeşte cârdăşia dintre cei care au dirijat aceste lucruri şi anchetatori a fost faptul că, ilegal, în mai 2004, Ion Călinoiu, care devenise preşedinte la consiliu judeţean şi ADR S-V Oltenia mi-a ridicat fără să ştiu eu certificatul de investitor pentru a motiva acţiunile anchetatorilor. Eu ştiu că i-am făcut numai bine acestui om, iată că imediat ce a ajuns în funcţie a încercat să facă front comun cu anchetatori”, a mai precizat Mischie care susţine sus şi tare că acest verdict, la care se poate face recurs, face parte din planul pesediştilor de a-l opri să candideze la preşedenţia consiliului judeţean.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  28.03.2008. 14:10

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: