Elena Cojocaru, consilier judeţean lamentabil, expertă în afaceri din bani publici - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Elena Cojocaru, consilier judeţean lamentabil, expertă în afaceri din bani publici

Elena Cojocaru, consilier judeţean lamentabil, expertă în afaceri din bani publici

În peisajul pestriţ al afaceriştilor-politicieni neaoşi se regăsesc câteva femei care preferă să spună că au reuşit prin propriile forţe într-o lume a bărbaţilor, din această categorie făcând parte şi Elena Cojocaru, consilier judeţean, vicepreşedinte al organizaţiei de femei a PD-L Gorj, patroană de hotel şi restaurant şi matroană de afaceri în diferite domenii. Deşi îi place să spună că tot ceea ce are i se datorează, funcţia deţinută, dar mai ales orientarea politică joacă un rol important, mai ales în ultimul timp, în prosperitatea consilierului judeţean pedelist.

Activitate de consilier judeţean - zero
Elena Cojocaru este o business women autohtonă care de ceva vreme ocupă o funcţie importantă în Consiliul Judeţean Gorj, graţie orientării politice portocalii pe care o are.  Statutul de consilier judeţean n-a responsabilizat-o însă suficient încât să se implice trup şi suflet în îndatoririle pe care le presupune funcţia, singurul său raport de activitate din 2008 încoace dezvăluind indolenţa cu care femeia tratează postul pe care l-a obţinut doar pentru că este înscrisă în partidul potrivit.
Singurul lucru cu care se poate lăuda Elena Cojocaru în 2008, în calitate de consilier judeţean, este prezenţa permanentă la şedinţele consiliului şi ale comisiilor de specialitate din cadrul acestuia, probabil doar din cauza elementului de noutate pe care acest statut îl aducea în viaţa sa. În rest habar n-are cu ce se mănâncă munca pe care ar trebui să o presteze, lucru dovedit de propriile afirmaţii din raportul de activitate unde, la rubrica „Întâlniri cu cetăţenii”, Elena Cojocaru a scris: „Cu ocazia evenimentelor comemorative la nivelul judeţului Gorj, cu ocazia participării la manifestările cu caracter social, cultural, sportiv”.  Asta înseamnă că din locurile mereu privilegiate din care privesc autorităţile aceste evenimente le-a făcut, probabil, muritorilor de rând cu mâna. Consilierul judeţean are şi o scuză pentru faptul că nu interacţionează cu cetăţenii: „Nu posed birou de audienţe”, ca şi când dacă ar fi vrut să le asculte păsurile nu s-ar fi găsit un colţişor în care să încapă două scaune în hotelul sau restaurantul pe care aceasta le deţine lângă Podul Jiului. Oricum, dacă prin absurd ar fi ţinut aceste audienţe poate că ar fi primit doar membrii PDL aşa cum a făcut la întânirile din teritoriu unde a vorbit doar cu primarii şi viceprimarii partidului din care face parte, aşa cum singură recunoaşte în raportul de activitate.
Pentru a fi cât mai bună în funcţia cu care s-a pricopsit, Elena Cojocaru s-a şi perfecţionat o săptămână la Cotineşti şi alta în Belgia şi Franţa.
În 2009, sătulă să-şi mai expună activitatea deplorabilă opiniei publice sau pur şi simplu ignorantă, n-a mai făcut public niciun raport de activitate.

Afaceristă de succes
În timp ce în Consilul Judeţean nu se poate lăuda că face mare lucru, femeia de afaceri Elena Cojocaru se revigorează brusc când vine vorba de propria puşculiţă, SC Elsimida SRL câştigând o serie de contracte la complexele energetice din judeţ.
În urmă cu patru luni societatea consilierului judeţean a câştigat la Complexul Energetic Rovinari, printr-o procedură de cerere de ofertă, lucrarea de”Gospodărie apă, racord alimentare cu apă, staţie de hidrofor, instalaţii electrice” contra sumei de 260.000 lei. În anii anteriori Elsimida a mai prestat pentru complex în cadrul altor patru contracte care au costat multe miliarde de lei vechi.
În fieful portocaliu de la Complexul Energetic Turceni, societatea Elenei Cojocaru s-a descurcat şi mai bine având de executat, în 2009 şi 2010, şapte lucrări.
Renovarea şi amenajarea cabinetului medical de la Mina Dragoteşti, câştigată în urma unei licitaţii deschise organizată fără anunţ de participare în prealabil, a costat 55.000 de milioane de lei vechi. Renovarea şi amenajarea vestiarelor de la aceeaşi unitate a costat şi ea 27.000 de lei şi a fost atribuită Elsimida direct. Termoizolaţia pereţilor exteriori la blocurile 2 şi 3 a mai adus în conturile Elsimida aproape două miliarde de lei vechi, iar reabilitarea acoperişului tip terasă de la Hotel Turceni încă alte 70.000 de lei. Trei luni mai târziu după ce se reabilitaseră o dată pereţii exteriori de la blocurile 2 şi 3 are loc o nouă reabilitare care a valorat , de data asta, 96.000 lei.
Modernizarea staţiei de apă de la Strâmba-Vulcan a transferat din contul CE Turceni în contul Elsimida 257.000 de lei, iar lucrările suplimentare făcute în urmă cu câteva săptămâni, la aceeaşi staţie, 123.000 lei. Cum până la sfârşitul anului mai sunt câteva luni bune, cu siguranţă SC Elsimida SRL va mai presta pe bani publici.

Neli Matei
neli.matei @scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  20.08.2010. 08:31

Comentarii

dan nicoleta
04.07.2011. 11:04

este cea mai buna persoana pe care am cunoscuto vreodata sa o tina dumnezeu pe dansa si intreaga familie i doresc sa aiba succes in continuare si mult noroc si sanatate.

sorin tecu
03.07.2011. 15:30

grasa si frumoasa bagaboanta ,,, unde au gasit- o ...

gigel
04.09.2010. 19:07

ce aveti ba cu femeia? va e necaz pe succesul ei nebun?

ELA
01.09.2010. 18:03

AR TREBUI IMPUSCATA CA E PLINA DE DATORII LA DIVERSI FURNIZORI.E VAI MAMA EI.

misu
30.08.2010. 17:19

Asta nu i ţoapa care a pus cuie pe trotuarul , domeniu public, din faţa restaurantului ei pentru ca soferii sa nu mai parcheze acolo ?

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: