Persida, preferata lui Paraschivu - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Persida, preferata lui Paraschivu

Persida, preferata lui Paraschivu

Adrian Iovan
adrian.iovan @ scandaldegorj.ro


IMGP7024Structurarea fucţiilor publice de execuţie pe grade profesionale în anul 2003 a declanşat mare vânzoleală în rândul funcţionarilor publici care şi-au dorit fiecare să fie reîncadrat în aşa fel încât să fie cât mai bine remunerat. Atunci când au existat nemulţumiri, doritorii s-au adresat instanţelor de judecată, unii obţinând câştig de cauză, alţii nu. Peste 100 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj s-au trezit abia în anul 2007 să reclame în instanţă că reîncadrarea lor s-a făcut incorect cerând reglemenarea situaţiei şi plata diferenţelor salariale. Toate cazurile s-au rezolvat însă rapid invocându-se faptul că e tardiv având în vedere că trecuseră deja trei ani, termenul prevăzut de Codul Muncii în care se poate introduce acţiune cu privire la „drepturile salariale şi la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor”. Toţi cei care s-au considerat neîndreptăţiţi a trebuit să se mulţumească cu hotărârile instanţei, însă au existat şi funcţionari care au beneficiat de favoruri venite tocmai din partea directorului executiv al DGFP Gorj, Gheorghe Paraschivu.

Persida Busuioc, şefa biroului juridic nici nu s-a prezentat în instanţă pentru a-şi căuta dreptatea, a cerut superiorului său să-i reglementeze situaţia şi dorinţa i-a fost satisfăcută prompt, fără a se mai ţine cont de termenul de prescripţie prevăzut de lege. Busuioc avea un salariu aferent funcţiei publice de execuţie de consilier juridic grad profesional asistent şi îşi dorea, susţinând că legea îi permite, un grad profesional superior. La puţin timp după ce a înaintat jalba la şeful ei acesta a şi dat o decizie prin care i se acorda salariu de bază corespunzător funcţiei publice de execuţie de consilier juridic, clasa I, grad profesional superior, treapta 2, urmând a se recalcula şi celelalte drepturi salariale printre care se numărau indemnizaţie de conducere de 25%, salariu de merit 15%, spor de vechime de 10%, etc., ajungându-se în final la un salariu de 2676 lei.

Pe lângă tratamentul preferenţial de care a avut parte mai este de amintit faptul că, în calitate de şef birou juridic, Persida Busuioc şi-a vizat decizia prin care i se confirma reîncadrarea cu un grad superior, fiind într-un veritabil conflict de interese.

Astfel, dacă pentru muritorii de rând din finanţe a fost necesară acţiune în instanţă pentru a fi încadraţi corespunzător, sau nu, pentru Persida decizia directorului executiv al instituţiei a fost suficientă pentru ocuparea postului de şef serviciu.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  20.05.2008. 07:11

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: