Justiţie la minut - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Justiţie la minut

Justiţie la minut

La Tribunalul Gorj, prostia s-a cununat cu incompetenţa, iar amândouă au dat buluc peste un judecător de la Secţia Contencios administrativ şi fiscal, victimă le-a căzut chiar legea 544/2001, dar şi justiţiabilii care au avut ghinionul să-l întâlnească pe “Nepriceputeanu” în rolul celui care împarte dreptatea.

Judecătorul „fulger”

Magistratul Remus Ionescu, de la Tribunalul Gorj, a fost însărcinat de către calculator să judece o cauză privind refuzul unei instituţii de a comunica unele informaţii de interes public. Misiunea s-a dovedit a fi extrem de grea pentru un judecător mediocru, de provincie, transferat la tribunal abia în decembrie anul trecut, după ce ani de-a rândul a picat concursurile organizate de Consiliul Superior al Magistraturii pentru ocuparea unor funcţii de conducere la instanţele gorjene, notele sale nedepăşind niciodată pragul de 7 şi un pic.

Cu toate astea, judecătorul a încercat să demonstreze, la primul termen de judecată, că instituţiile statului sunt capabile să aplice legea (!?) într-un timp record. Conducerea instituţiei va trebui să-l premieze acum pe magistratul Ionescu, profesor în dreptul mediului la una din universităţile locale, în timpul său liber, dar preţios, judecător la Secţia de contencios administrativ a Tribunalului, pentru aplicarea legilor fizicii în justiţie. Mai exact, pe data de 6 februarie a.c., magistratul Ionescu a reuşit să doboare orice record în materie: 36 de dosare judecate în...40 de minute, adică de la ora 9.00 până la 9.40 când sala de judecată era deja închisă. Probabil, Ionescu a calculat distanţa pe care o avea de parcurs până acolo unde avea oarece treabă după şedinţa de judecată, în funcţie de viteza cu care va parcurge dosarele şi timpul alocat acestei operaţiuni, aşa că a aplicat procedura „pe repede înainte”, necunoscută până acum în contencios administrativ. Conducerea instituţiei trebuie s-o ia în calcul pentru premiere şi pe grefiera de şedinţă care a terminat cu bine procedura de prezenţă, respectiv de citare pentru termenul următor, în timp record, reuşind să ţină pasul cu judecătorul vitezoman.

La cel de-al doilea termen, Ionescu a dovedit că are multe necunoscute în meseria sa şi mai ales privind legea 544/2001 şi a respins cererea prin care reclamantul solicita instanţei să oblige instituţia să furnizeze informaţiile de interes public solicitate. Motivele nu le ştim încă dar, probabil, judecătorul s-a gândit (!) că ziariştii sunt prea curioşi şi ar fi cazul să le mai taie puţin din elanul iscoditor. În noianul de necunoscute al judecătorului prevederea legii precum că accesul mijloacelor de informare în masă la informaţiile de interes public este garantat nici nu mai contează.

Aşadar, ne putem întreba, că oricum nu ne va răspunde nimeni, care este calitatea actului de justiţie la Tribunalul Gorj dacă judecarea cauzelor se face la foc automat şi cu încălcarea evidentă a legii?

Adrian Iovan

adrian.iovan@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  06.03.2009. 09:17

Comentarii

gogu
07.03.2009. 14:47

asta e justitia de ****** pe care o avem, de aia si/au marit salariile cu 50% ca au multe dosare in lucru si au multe sedinte de judecata. am vayut cateva sentinte de te apuca graoaza, dar cui ii pasa de asta, sunt inamovibili

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: