UN GUVERN CARE JOACĂ „ALBA-NEAGRA” ÎN CURTEA ŞCOLII! - Opinii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Opinii · UN GUVERN CARE JOACĂ „ALBA-NEAGRA” ÎN CURTEA ŞCOLII!

UN GUVERN CARE JOACĂ „ALBA-NEAGRA” ÎN CURTEA ŞCOLII!

prof. Vasile Gogonea
redactie@scandaldegorj.ro


Iertată să-mi fie metafora vitriolantă din titlul articolului, dar de multe ori, în decursul mandatului său extrem de controversat, Guvernul actual ne-a oferit senzaţia ciudată că face din reforma educaţională şi din revendicările salariale ale slujitorilor şcolii un fel de „alba-neagra” persiflată a exerciţiului politicianist sau poate un fel de poligon pentru exersarea jocurilor electorale în exhibarea disputelor sterile dintre şeful statului şi premier!

Stimaţi cititori, ar fi multe probleme de analizat, dar ne vom opri doar asupra unui set de aspecte asupra cărora Executivul actual manifestă ezitări şi ambiguităţi de calibrul clovnilor de la Circul „Globus”, demonstrând amatorism şi crase inconsecvenţe, care se repercutează direct sau indirect asupra unui sistem atât de complex, pe cât de fragil, cum este sistemul educaţional! Dar, culmea ironiei, cel care vorbeşte despre lumânări la capul mortului este tocmai Premierul Tăriceanu, cel care, aflat la Zalău pentru lansarea candidaţilor PNL pentru alegerile locale, primul locatar al Palatului Victoria, cu un umor sarcastic şi neinspirat, fiind chiar el însuşi cel care a acuzat PD-L şi PSD că înţeleg să facă politică jucându-se de-a alba-neagra cu cetăţenii, afirmând sus şi tăios că “pe măsură ce trece timpul, unii politicieni din România consideră politica un joc de-a alba-neagra (...) Problema este că prin acest joc, politicienii câştigă, dar românii pierd. Toată lumea ştie că de fapt acest joc este o înşelăciune. Totuşi, politicienii cred că încă le mai merge, dar sunt convins că nu le va mai merge mult timp”, a glăsuit cu glasul său de panseluţă ofilită, suflând în trompeta electorală d-l Tăriceanu! Păi, bine-bine, domnule iubitor de limuzine, dar, la care politicieni te referi matale, la cei din Burkina-Fasso sau cei din Insulele Capului Verde? Nu cumva faceţi parte şi domnia voastră din tagma acestor politicieni ipocriţi şi puşi pe căpătuială pe spinarea bugetarilor? Din moment ce promiteţi cu tam-tam vestitele tichete-cadou, că le daţi de mai multe ori, legat de evenimente importante, apoi că nu le mai daţi pentru că nu se mai găsesc bănuţi în sacul peticit al bugetului de avarie, pentru a stârni nedumerirea şi nemulţumirea slujitorilor din şcoală şi din sănătate, taman acum, când sună clopoţelul electoral pe la urechile domniilor voastre, sunteţi atât de necolocviali şi tranşanţi? Când vorbele se aruncă la voia întâmplării iar discursurile politicienilor de tarabă sunt de mai multe feluri şi modele, chiar în diferite nuanţe portocalii, deodată apar mişcări, schimbări, contradicţii, efecte şi defecte care aruncă în derizoriu căruţa cu haine “second-hand” a limuzinelor guvernamentale, tocmai în această perioadă pre-electorală, pretensionată şi pre-judecată de atâţia magistraţi năimiţi şi lustruiţi cu şpagă, aproape toţi oamenii politici ajungând să fie roşi în cot, că de durut acolo îi doare la sfântu-aşteaptă, clamând zilnic aceeaşi limbă nevopsită a populismului, a lipsei de raţiune şi respect faţă de electoratul dezamăgit şi reticent, a haosului tranziţiei de carton!

De multe ori, politicienii iau cu asalt redutele din curtea şcolii, în speranţa că-şi vor găsi simpatizanţi printre persoanele cu drept de vot, elevi sau cadre didactice, dar, până la urmă, nu-i nimic neobişnuit, fiindcă, pe de-o parte „tradiţia” cere ca la o şcoală care se respectă să vină-n cinste oameni respectabili şi, pe de altă parte, fiindcă de aproape 20 de ani încoace, întâlnirile din curtea şcolii s-au transformat în paranghelii politice, iar mesajul aleşilor naţiei adresat tineretului mai mult sau mai puţin studios a devenit un stereotip, clamându-se prin fraze care ne spun că statul a investit ca să le ofere tinerilor condiţii europene de dezvoltare, locuri de muncă, posibilitatea afirmării armonioase, bla- bla-uri obositoare, menite să acopere golul şi nepăsarea din sufletele lor copleşite de fraze demagogice! Sau, poate, cine ştie, politicienii de carton îşi vor aminti ceva extraordinar din tinereţea lor studioasă, vor spune un banc, sau vor hăhăi, aruncând o petardă spre rivalii politici, fără ca „iubiţii fii” ai naţiei să realizeze cât sunt de nepotriviţi momentului, mai ales că le este greu să înţeleagă că prezenţa lor în spaţiul educaţiei ar trebui să se facă simţită prin fapte şi nu prin vorbe, în „beţia” lor demagogică sperând cu naivitate că aduc un spor de valoare când se prezintă în faţa tinerilor pe post de clovni cu sacul plin de promisiuni! De multe ori, politicienii momentului sunt ridicoli, fiindcă nu înţeleg că tinerii simt, cu simţul dreptăţii şi al adevărului, nepervertite încă, faptul că nu sunt priviţi decât ca o masă de manevră, mai ales că politizarea învăţământului este o realitate a unei tranziţii care sufocă prin demagogie şi crasă ipocrizie!

Hotărât lucru, transformarea şcolii într-un spaţiu al minciunii, al promisiunilor deşarte, al spiritului de gaşcă, are, pe lângă răul imens al alterării spiritului educaţional, şi consecinţa directă a scăderii încrederii tinerilor în valorile educaţiei. În fond şi la urma urmei, pe cine să creadă, pe cei care spun că doresc un pact pentru Educaţie, or fac tot ce stă în putinţă ca orice ar face adversarul politic bun, să fie prezentat ca rău? Sau poate, cei care, mieroşi precum hârtia de prins muşte, vorbesc despre cât de tare se luptă prin Parlament pentru dreptul tinerilor la carte, când şi adevărul unora şi al celorlalţi este acela că i-ar pune pe toţi la taxe pentru fel de fel de surse de venituri în vederea achziţionării limuzinelor de lux?

În ultima sa ieşire la rampa electorală, Premierul Tăriceanu a arătat că a venit timpul să fie opriţi politicienii demagogi, fără să precizeze din care categorie a demagogilor face parte şi domnia sa, dar a dat ca exemplu de astfel de joc politicianist, anunţarea candidaturilor pentru Primăria Bucureşti din partea PSD şi PD-L, clamând ritos că „Pentru politicienii din PD şi din PSD oraşele din România sunt asemenea unor colţuri de stradă unde şmecherii îi fură pe oamenii creduli la un joc de-a alba-neagra”, susţinând că e timpul să se pună stop incompetenţei şi unor astfel de politici păguboase(sic!!), mai ales că electoratul trebuie să ştie acum că trebuie să aleagă între şmecheria ieftină, ademenitoare şi politicile de dezvoltare durabilă, reprezentate un număr restrând de reprezentanţi ai clasei politice!

Să nu uităm nici momentul când ministrul Economiei şi Finanţelor a venit în faţa publicului să spună că sunt bani pentru tichetele-cadou ale bugetarilor, dar şi pentru pensii, pentru că în această breaslă găsim destui votanţi simpatici, sinceri şi cu drept de vot! Până la urmă, dacă Guvernul acordă toate aceste mici atenţii bugetarilor, care pentru ei poate nu înseamnă mare lucru, dar la nivel de buget naţional presupune o cheltuială, acel guvern este criticat şi se aruncă cu pietre în el, pentru că face pomeni electorale, dar dacă ministrul de resort spune stop, sar cei afectaţi direct la buzunar, adică bugetarii, dar şi cei afectaţi direct la voturi, adică politicienii, toate acestea demonstrând o sarabandă a interdependenţelor într-un an electoral extreme de controversat şi de tensionat!

Cît priveşte subiectul care a înfierbîntat lumea bugetară, cel al tichetelor de cadou, pe care ministrul Vosganian nu este de acord să mai fie alocate de Paşte, aici politicienii liberali ne-au dovedit că sunt la fel ca toţi ceilalţi, adică populişti, dar imediat cum au văzut că reprezentanţii lucrătorilor din sectorul bugetar au reacţionat vehement împotriva deciziei de a nu se mai acorda tichetele de cadou, colegii ministrului de Finanţe au ieşit la rampă, contrazicând, pledând şi atrăgând atenţia că nu trebuie să greşeşti în faţa electoratului! De bună seamă, un Guvern care joacă „alba-neagra” în curtea şcolii, o clasă politică în care populaţia nu mai prezintă încredere şi o sumă de promisiuni deşarte, toate la un loc şi fiecare în parte, cred că fac parte din viaţa tumultoasă a unei societăţi care îşi caută un sens şi o cale care se dovedesc tot mai greu de descifrat pe drumul tranziţiei!Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  12.04.2008. 12:14

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: