Pata de pe robă
Claudiu Matei
E de notorietate că în spatele unor oameni de afaceri se află oficiali de rang înalt. Politicieni, poliţişti, magistraţi, şefi ai unor instituţii publice cu atribuţii de control aflaţi în strânse legături cu diverşi afacerişti cu un singur scop: influenţă şi bani, sunt foarte bine cunoscuţi în lumea asta mică, numită Tg-Jiu. Deşi nu mă mai miră nimic, recunosc faptul că uneori chiar şi eu rămân surprins de prostia unora dintre aceştia în modul cum acţionează.
Cel mai recent exemplu este cel al preşedintelui tribunalului, Florin Encescu, implicat mai mult decât era cazul într-o licitaţie organizată de instituţia pe care o conduce. Conform reprezentanţilor unei firme, Encescu i-ar fi sunat pe aceştia să-i atenţioneze că ar fi mai bine să nu mai înainteze, pe căi legale, contestând decizia comisiei de licitaţie. Cum să facă aşa ceva „garantul legii”? În mediul juridic circulă unele informaţii că preşedintele Encescu ar fi mai mult decât prieten cu unii afacerişti. Chiar noi scriam la finele anului trecut de o altă lucrare la Tribunalul Gorj, de curăţare a marmurei, în care una din firmele care-l are în spate pe deputatul PSD Mugurel Surupăceanu, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, a avut câştig de cauză.
În subordinea lui Encescu lucrurile sunt şi mai grave. Există magistraţi, despre care vom scrie în numărul viitor, care au beneficiat de sejururi în străinătate drept răsplată pentru „prietenia” ce-i leagă de unii afacerişti. Este la fel de cunoscut că şi unii procurori merg anual în concediu, în străinătate, împreună cu diverşi oameni de afaceri locali care le oferă vacanţe all inclusiv.
Spre exemplu, Surupăceanu, este protejatul a cel puţin trei magistraţi gorjeni. Deşi, imediat după deschiderea dosarului privind „tunul” de 8 miliarde de la Turceni, deputatul penal anunţa că-l va reclama la CSM pe procurorul anticorupţie care s-a ocupat de caz, lucrurile s-au calmat imediat după aceea. Un potent afacerist local prieten cu procurorul i-a împăcat pe cei doi, iar unul din dosarele lui Surupăceanu zace şi acum pe la structura locală a DNA, de aproape 2 ani de zile. Unele surse afirmă că sejururile pe care le fac împreună omul de afaceri şi procurorul ar fi susţinute parţial şi de către Surupăceanu.
Asta până când CSM va fi sesizat pe această temă iar procurorul poate fi exclus din magistratură cel puţin pentru tergiversarea acelui dosar.
Recomandă acest articol:
04.02.2011. 10:59
Comentarii
CA MATEI SE RISCA ESTE CLAR SI IN FOLOSUL NOSTRU.NU IL INTELEG PE IONUT IN COMENTARUL CU CRASMA, SINDICALISTII SI BAUTURA . SA-I FIE OFTICA CA NU L-A OMENIT NIMENI? LA CRASMA SE DISCUTA SI LUCRURI SERIOASE.
oamenii nu au ce manca si sindicalistii bea ca porcii in carciumile din oras(hotel maiami).oare ii intereseaza soarta oamenilor?
Spuneti-mi , domnule Matei , de ce nu mor toti nemernicii astia ?
te risti! treaba ta matei
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu